Hideg és havazás várható a napokban

-10 fok is lehet

2014/12/29

Késő estig jobbára borult idő és nagyobb területre kiterjedő havazás várható. A déli megyékben helyenként még 5 cm-t meghaladó friss hó eshet. Északom nem valószínű számottevő csapadék.

Hétfőn napközben a felhőátvonulások mellett a Dunántúlon lesz több a felhő, de emellett néhány órára mindenütt kisüt a nap. Ekkor már csak futó hózáporok fordulhatnak elő. Az északi, északkeleti szelet éjszaka sokfelé viharos lökések kísérik, ami a hóborította területeken kiterjedt hófúvást okoz. Erős hófúvás az Alpokalján és a Dunántúl déli részén valószínű. Hétfőn ugyan kissé mérséklődik a szél, de a havas területeken még mindig hordhatja a havat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 fok körül valószínű.

A következő napokban is több helyen megerősödik, viharossá fokozódik a szél, emiatt továbbra is készülni kell hófúvásokra. Emellett folytatódik a lehűlés, Szilveszter éjjelén helyenként mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb lehet.

havazik

havazik

Kedden szórványosan alakul ki hózápor, néhol intenzív havazás is lehet. A Dunántúlon többfelé erős lesz a szél, ezért arrafelé további hófúvások is kialakulnak. A minimumhőmérséklet általában mínusz 10-15 fok körül valószínű, de a vastag hóval borított, szélvédett tájakon ennél hidegebb várható. A nappali maximumok várhatóan mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakulnak.

havas

havazik

havazik

havazik

Szerdán, az év utolsó napján túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani. A szél megélénkülhet, de csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul a hőmérséklet, de a vastag hóval borított, szélcsendes tájakon mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 6 és mínusz 2 fok közé melegedhet a levegő.

Újév napján, csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 15 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és mínusz 1 fok között alakul.

Pénteken estig nem várható csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában mínusz 10 és mínusz 5 fok között, nappal mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul a hőmérséklet. Szombaton szórványosan valószínű eső, ónos eső, havas eső, havazás. Emellett többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. Vasárnap néhány órára a nap is kisüthet, de szórványosan hózápor is lehet. Ismét többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között valószínű. Nappal mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik a levegő.

Hozzászólások