Hihetetlen! Étterem nyílt kutyáknak

Ahol az eb az úr

2015/04/09

Négylábú barátaink a legjobbat érdemlik! Ezt már tudják azok is, akik állandóan a legdivatosabb cuccokba öltöztetik, vagy drágább kiegészítőt vesznek nekik, mint saját maguknak! Gondoljunk csak a világ leghíresebb ölebeire, Paris Hilton, vagy Lady Gaga mindent megadnak kedvencüknek, amire csak vágynak. Vagy legalább is úgy gondolják, hogy kutyájuk arra vágyhat. Itt most egy újabb kezdeményezés a házi kedvenceknek.

Londonban megnyitja kapuit az első holisztikus kutyaétterem! A menüsoron olyan ínycsiklandó étkek szerepelnek, mint egy adag hínár kelkáposzta pürével, amit egy finom lenmagkrémes gomba követ, desszertként pedig áfonyás-kókuszos chia pudingot, vagy fahéjas kutya kekszet választhatnak a négylábú kedvencek – természetesen kizárólag gluténmentes quinoa-val. Ez ám az úri lakoma!

Nem ez az első alkalom, hogy kiderül, kedvenceinek mekkora szüksége van az egészségre! Ha ők rendben vannak, akkor a gazdák is nyugodtabbak lehetnek. Hiszen egy hálás kutyapuszi mindennél többet ér! Sőt, még egészséges is! Ha többet szeretnél megtudni a kutyák egészségre gyakorolt hatásáról, olvass tovább!

kutyapuszi

Az ötlet Natty Mason kutyakiképzőtől ered, aki úgy döntött, jótékonysági célból egy hétvégére létrehozza a Kutya Konyhát, ahol a gazdik 20 fontos (nagyjából 8 500 forintos) menükből választhatnak kedvencüknek ebédet. Ötféle megoldásból lehet lakmározni, természetesen mindegyik három fogásos és hozzá passzoló üdítővel kínálják, úgy mint lúgos víz, marhahúsleves és kókusz víz. Az étterem megálmodói még arra is figyeltek, hogy a kutyák ne csak egészségeset egyenek, de testüket és általános közérzetüket is javítsák. Tehát a fogtisztító velős csont és az emésztést segítő gyógyteák ugyanúgy szerepelnek az étlapon.

kutyaétterem2

Natty a következőket nyilatkozta ötletéről: “Imádok új dolgokat kitalálni és talán egy kicsit is provokálni. Ez az esemény önmagában egyedülálló az Egyesült Királyságban, eddig nem igen volt rá példa. Ha ez a hétvége meghozza a kívánt sikert, akkor rendszeresen lesznek ilyen lakomák, és bízom benne, hogy sikerül meghonosítani szerte az országban.

A kutyák kényelméről természetesen szakképzett pincérek gondoskodnak, a vendégek pedig erre a célra kialakított asztaloknál foglalhatnak helyet. Kíváncsiak vagyunk, mi történik mindaddig a gazdákkal, amíg kedvenceik lakmároznak? Csak nem elkülönítettek mellettük egy gazdi-megőrzőt?!

 

Hozzászólások