Hivatalos! Menekültek foglalhatják el otthonainkat

Két megyére válsághelyzetet hirdettek

2015/09/15

Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet lép életbe Bács-Kiskun és Csongrád megyében – jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden Szegeden. A rendelkezés kedden 12.30-13 óra körül lép hatályba.

Amennyiben válsághelyzet alakul ki, akkor az állami vagy önkormányzati épületek ideiglenesen igénybe vehetők kártalanítás ellenében. A lefoglalást az adott ingatlant bármilyen jogcímen használó harmadik személyek tűrni kötelesek.

Illegális bevándorlás - Migránsok az áteresztési pontnál

A migránsok elhelyezésére, fogva tartására szolgáló létesítmények építésével és üzemeltetésével összefüggő hatósági eljárásokat – az építésügyi eljárás és kártalanítási eljárás kivételével – nem kell lefolytatni. Válsághelyzet elrendelésekor az egészségügyi hatóságok haladéktalanul megvizsgálják, hogy szükségesek-e járványügyi intézkedések, a menedékkérelmek, illetve a migránsok regisztrálásában, a kapcsolódó feladatok ellátásában pedig a rendőrség és a honvédség is közreműködhet.

A válsághelyzet kihirdetésére még a Belügyminisztérium tett javaslatot a kormánynak. A kabinet a mai ülésén döntötte el, hogy életbe is lépteti. A válsághelyzet kihirdetésére még a Belügyminisztérium tett javaslatot a kormánynak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy a nemzetbiztonsági kabinet kap olyan jelzéseket, hogy erősödik a térségben a szervezett bűnözői körök tevékenysége, és a terrorveszély lehetősége is nő Magyarországon. Egy kérdésre azt is mondta, hogy szeptember 15-ig el kell készülnie a határzárnak Röszkénél, a vasúti sínen is. (MTI)

 

Hozzászólások