Hívd meg a haverokat a klubba!

Szendvics pókerhez, meccshez, vagy csak úgy

2016/02/16

Folytatjuk a klasszikus amerikai receptek bemutatását. A mai finomság a klubszendvics, ami New Yorkból indult hódító útjára és most már az egész világon ismerik.

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni. Higgyétek el, megéri kísérletezni a szendvicsekkel és elhagyni a zsemle + vaj + párizsi + trappista felhozatalt. Nem is olyan régen a marhahúsos szendvics elkészítését mutattam be, ma pedig egy másik nagyszerű megoldáson van a sor. Ezúttal is maradunk a tengerentúlon, csak marha helyett csirke lesz a feltét, megspékelve sok finomsággal. Kicsit könnyebb, mint elődje volt, de semmi esetre sem kevésbé látványos szendvics a klubszendvics!

Hozzávalók (4 főre):

  • 16 szelet toast kenyér
  • 3 főtt tojás
  • ½ csirkemell-filé
  • 10-12 szelet bacon
  • 2 paradicsom
  • jégsaláta
  • majonéz (ha lehet házi készítésű)
  • só, bors fokhagymapor
  • olaj

Elkészítése rendkívül egyszerű:

  • Egy szép fél csirkemellet hosszában 2-3 szeletre vágunk, befűszerezzük sóval, borssal és a fokhagymaporral, majd kevés olajon forró serpenyőben megsütjük.
  • Ha egy kicsit kihűlt, csíkokra, a tojást és a paradicsomot karikára vágjuk.
  • A bacont ropogósra sütjük. Ahhoz, hogy a bacon igazi ropogós legyen a cikk alján megtaláljátok a sütési trükkjét.
  • A kenyérszeleteket megpirítjuk, de nem nagyon, hogy ne töredezzen.
  • Az alsó kenyeret megkenjük vastagon majonézzel, bacont teszünk rá és csirkecsíkokat.
  • Egy újabb kenyérszeletet borítunk rá, amire salátalevelet és megint bacont teszünk.
  • Erre megint egy szelet kenyér jön, amire paradicsomkarikákat és tojáskarikákat helyezünk.
  • Picit megsózzuk, majd beborítjuk egy majonézzel vastagon megkent kenyérrel.
  • Enyhén összenyomjuk, beleszúrunk 1-1 fogpiszkálót, és átlósan kettévágjuk.

Ennyi az egész!

TIPP

Bacon sütése:

Ha simán serpenyőben sütitek, akkor hullámos lesz és nem az az igazi jó ropogós bacon chips. A megoldás a következő:

  • fogtok 2 db egymásba illeszthető tepsit,
  • az alsóba tesztek szilikonos sütőpapírt, erre teszitek a bacon szeleteket, a baconre pedig mehet még egy sütőpapír,
  • majd ráteszitek úgy a másik tepsit, hogy a bacont lenyomja.
  • Így az egészet 15 percre beteszitek 200 fokra előmelegített sütőbe.

A végeredmény: HIBÁTLAN BACON CHIPS

 

Jó étvágyat!

Hozzászólások