Hódi Pamela oldalba rúgta Váczi Gergőt

Rutinos az önvédelemben a fiatal anyuka

2015/01/07

Visszatért a FEM3 Café műsorvezetői székébe Hódi Pamela, aki – a tőle megszokott módon – ismét rutinosan mozgott a kamerák előtt, sőt az önvédelmi technikák bemutatásának is aktív résztvevője volt.

Az utóbbi időben újra rengeteget lehet hallani azokról a szörnyű esetekről, amik a gyengébbik nemet érintik leginkább. Számtalan támadás híre jutott el a nyilvánosság elé, aminek célja egyrészt az, hogy felhívják a figyelmet a veszélyre, másrészt pedig, hogy hamarabb megtalálják az elkövetőket, ezáltal is csökkentve az újabb erőszakok, valamint az áldozatok számát.

A FEM3 Café vendége, Miló Viki különböző önvédelmi technikákat mutatott be a műsorvezetők segítségével a nézőknek, hogy felkészültek legyenek, és ne váljanak áldozattá az utcákon.

A megelőzés a legfontosabb, vagyis tudatosan válasszuk meg a biztonságos útvonalakat, illetve az esetleges kellékeket is időbe vegyük kézbe (például kulcscsomó), de ha éppen nincs nálunk semmi, fontos emlékeznünk arra, hogy „a fegyver mindig ott van, csak meg kell találni”. Ezen kívül rendkívül hasznos a figyelemfelkeltés, vagyis a sikítás és az üvöltés életeket menthet. Az esetek többségében a támadó fél nehezebb és erősebb, de ilyenkor is van módja a menekülésnek. Az érzékeny pontok (torok, szem, ágyék) nyomásával és ütésével időt nyerhetünk magunknak, ami alatt gyorsan elmenekülhetünk.

Hódi Pamela rutinosnak tartja magát. Az ő praktikája a telefonálás, vagyis amíg sétált hazafelé, mindig úgy csinált, mintha valakivel beszélgetett volna, ami sokakat elriaszt attól, hogy odamenjenek, hiszen így biztosan lenne legalább egy fültanúja az elkövető tettének.

hodipamelaesvaczigergo
Hódi Pamela és Váczi Gergő a FEM3 Café műsorvezetői (fotó: Hódi Pamela Facebook oldala)

A stúdióban Váczi Gergő vállalta magára a támadó férfi szerepét, akin a lányok bemutathatták a különböző technikákat. Pamela annyira belejött, hogy a sikeres hárítás hevében kicsit erősebben térdelt a műsorvezető bordái közé, mint az indokolt lett volna, de szerencsére nem történt komolyabb sérülés.

Nézd meg a videót!

Hozzászólások