Hogyan építs házat 53 ezer forintból?!

Hitel nélkül otthon

2014/08/22

Kizárólag a természetben talált tárgyakat, anyagokat és hulladékokat használt fel háza építéséhez Michael Buck Angliában. A vállalkozó kedvű fiatalember nyolc hónap alatt mindössze 150 fontot költött az építkezésre, azaz 53 ezer forintból alakította ki saját otthonát.

haz

Nem hétköznapi kivitelezéssel készítette el házát a ködös Albionban Michael Buck, aki régi technológiát alkalmazva a semmiből húzta fel új házát kertjében. Az 59 éves farmer elsősorban arra akarta felhívni a figyelmet, hogy egy ház megépítése nem egy élet munkája. Azaz meg lehet oldani kevés idő alatt, és ami ennél is fontosabb, nagyon kevés pénzből. A korábban művészetet oktató Buck kizárólag azért adott ki pénzt, amit nem talált meg a természetben, vagy a hulladék között.

haz1

Az alapanyagok szinte bárki számára beszerezhetőek: agyag, föld és szalma. És ha szükség volt rá, akkor alaposan körülnézett a környéken is, a padlót például a szomszédjától szerezte, aki már ki akarta dobni. Az ablaküveget pedig egy öreg teherautó szélvédőjével helyettesítette. A falak kifestéséhez kréta és különböző növények vegyületét használta fel.

haz2

A nádfedeles ház rezsiköltsége sem túl magas, hiszen nincsen benne áram, sem gáz. A víz pedig a háztól néhány méterre található forrásból, egy csövön keresztül érkezik. Az esti órákban gyertya fénye segíti a lakót, hideg esetében pedig a kandallót kell begyújtani, és a falak, illetve a mennyezet természetes szigetelése pedig kiválóan benn tartja a meleget.

haz3

Hozzászólások