Hogyan legyen szép és formás a vállad?

Gyakorlatok, amelyeket akár otthon is elvégezhetsz

2014/08/22

A nőknek egy szűk köre az, aki rendszeresen foglalkozik a vállának formálásával, edzésével, pedig a váll egy nagyon fontos és lényeges testrészünk, hogy minél arányosabb legyen a testünk.  

Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértője
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértője

Itt van néhány kiváló gyakorlat, hogy minél szebb és tökéletesebb vállal rendelkezzünk.

Hiszen azt is nagyon kevesen tudják, de ha szép vállakat fejlesztünk, akkor az a karunkra is hatással van, mert sokkal formásabb lesz!

Lényeges információ a váll formálásához, hogy a váll három részből áll- elülső, oldalsó és hátsó- ahhoz, hogy gömbölyű vállakkal rendelkezzünk, mind a három részt meg kell, hogy dolgoztassuk.

Ezeket a gyakorlatokat akár otthon is elvégezhetitek, csupán egy kézi súlyzó szükséges hozzá, ha esetleg nincs súlyzótok egy vízzel teli palack is remek eszköz a gyakorlatok kivitelezéséhez.

Lássuk a gyakorlatokat!

Oldalemelés

Állj vállszélességnyi terpeszállásba. Fogj mindkét kezedbe 1-1 súlyzót, vagy vizes palackot.

Kezeid legyenek nyújtva, a tested mellett (fontos, nem a tested előtt, hanem mellett, így kevésbé tudsz csalni, azaz lendületet adni a gyakorlatnak). Egyszerre kezd el felemelni kezeidet oldalra, míg párhuzamos nem lesz a talajjal. A könyökből induljon a mozgás, és figyelj rá, hogy a könyököd mindig magasabban legyen egy kicsit, mint a súlyzó.

Gyakorlatot lassan végezzük, ne lendületből, csinálj legalább 4x 15-20 ismétlést (súlytól és kondíciótól függően)

arm

Előreemelés

Kiinduló helyzet, szintén vállszélességnyi terpeszállás.  Kezeidben a súlyzók. A mozdulat ismét a test mellől indul. Tenyér lefele néz, először a jobb kezedet emeled (nyújtott állapotban) szemmagasságig, majd a bal kezedet.

Mindkét kezeddel koncentráltan, lassan végezz el 15-15 ismétlést, előző gyakorlathoz hasonlóan négyszer.

Állig húzás

Állj stabil kis terpeszbe, hát egyenes. Kezeidben a súlyzók a tested előtt, szorosan egymás mellett, úgy hogy a tenyered a tested fele nézzen. Könyököd behajlításával, húzd az álladhoz a súlyzókat, úgy hogy ne távolodjanak el egymástól. 4x 15-20 ismétléssel.

arm1

Hátsó váll gyakorlat

Ülj egy szék vagy egy ágy szélére, zárd össze a lábaid, majd hajolj rá. Kezeidben a súlyzók, fej a talaj felé néz. Mindkét kezed, emeld oldalra úgy, hogy a tenyered a tested fele nézzen. Végezz a gyakorlatból, 4x 12-t.

Utolsó gyakorlat, mint minden edzés után a nyújtás, jól nyújtsd le a vállaid, hogy másnap kevésbé legyen izomlázad!

 

Hozzászólások