Hogyan szépítsd meg, változtasd át a kertedet?

Praktikus és egyszerű tippek, hogy jobban érezd magad a kertedben

2014/11/08

A kert az a hely, ahol többnyire pihenünk. Itt isszuk meg a reggeli kávét, kellemes családi ebédeket tartunk itt, vagy meghitt vacsorákat gyertyafénynél. Attól függően, hogy mivel töltjük az időt a kertben, virágokkal ültetjük tele vagy esetleg zöldségekkel, sokan medencét helyezünk ki a nyári pancsoláshoz.

Ez a mostani idő ugyan nem éppen a legkedvezőbb a kerti munkákra, de vannak olyan inspiráló ötletek, amelyekkel elővarázsolhatjuk akár az ősz,akár a tél színeit, vagy előkészíthetjük a kertet a télre. Erre sok mód és lehetőség van.

Egyetértünk abban, hogy a lényeg mindig a részletekben rejlik. Kis változtatások igazán széppé tehetik a környezetünket, érdekes és esztétikus megoldásokat kínálnak. Ideje, hogy ezért egy kis figyelmet szenteljünk a kertnek, megtervezzük a virágok, virágágyások helyét és tágassá, esztétikussá tegyük azt. Ne higgyük, hogy ez valami bonyolult eljárás, csak fogjunk hozzá, hamar rá fogunk jönni, hogy milyen élvezetes, ahogy látjuk az első eredményeket.

Egy kis erőfeszítés és egy adag inspiráció, amelyet a következő tippekből meríthetünk és máris teljesen átalakult, tökéletes kert a jutalom. Valószínűleg soha nem jutott volna eszetekbe ez a néhány egyszerű trükk, hogy megszépítsd, megváltoztasd a kertet. Ha szeretsz kertészkedni és meg tudtunk győzni róla, hogy legalább megpróbáld, már megérte. Mindenesetre az alábbi trükkökkel, ötletekkel adunk egy kis lökést, hogy elkezdd:

Készíts olcsó és egyszerű bab-sövény erődöt a gyerekeknek, meglátod, mennyire imádnak majd játszani alatta:

154

Készítsd el a saját gyógynövény gyüjteményedet akár kint, akár bent, egy IKEA tartót használva:

146

A virágtartók külső burkát világítással szereld fel, hogy este is látható legyen és hogy meghitt világítást nyújtson a kertben – mesés hangulatot fog varázsolni a nyári estékhez:

136

Íme, a régi megunt fonott kosár, mint virágtartó – egyszerű és bájos:

108

Érdekes ötlet a kerítésre aggatott régi tükrök látványa – viszont nagyobbnak mutatja a kertet:

98

Érdekes és vidám a régi kulcsokból készített szélcsengő a kertben:

58

Jó szolgálatot tesznek a régi megunt és vidám színekre festett autógumik, amelyek szintén színpompás és ötletes virágágyásként szolgálhatnak:

49

Néhány régi megunt konyhai eszköz kiváló madárfürdővé válhat:

39-630x842

Ültess citromfüvet, amely természetes szúnyogűző:

222

Olyan locsolókannát szeretnél, amely pont úgy öntöz, ahogy te szeretnéd? Készíts egyet műanyag kannából:

119

Az egykori tésztaszűrő patinás virágtartóként szolgálhat:

88

Gondoltad volna, hogy a sör nem csak hűsít, de a csigákat is távol tartja kedvenc növényeidtől?

610

(forrás: Architecture, Art, Design)

Hozzászólások