Hogyan töltsd hasznosan a nyarat a városban?

3 szabály, amivel ez lehet életed legszebb nyara!

2014/07/25

A nyár a kikapcsolódás, a pihenés és a felhőtlen bulik ideje, de ha valami miatt nem engedheted meg magadnak, hogy befizess egy tengerparti nyaralásra vagy akár belföldi útra, akkor sem kell elkeseredned, maradj a városban! Rengeteg lehetőség adódik arra, hogy lakóhelyeden is megtaláld azt a szórakozási lehetőséget vagy pihentető programot, amivel százszázalékosan kikapcsolódhatsz és feltöltődhetsz!

1. Lásd meg a szépet!
Először is fedezd fel a város eddig eldugott részeit! Biztos, hogy minden helyet ismersz már a városodban és a környéken? Sokszor elmegyünk olyan meseszép parkok mellett, amiket eddig észre sem vettünk, esetleg egy kis macskaköves utca tartogat olyan meglepetéseket, amiket nem is gondoltunk volna. Ha megpróbálod mindenben meglátni a szépet, akkor sokkal boldogabban nyaralsz akár a lakásod közvetlen környezetében is, mint bármilyen luxusutazás alkalmával!

podborka_77
2. Merj mást csinálni, mint eddig!
Ha rengeteg lehetőséget kihagytál a télen arra hivatkozva, hogy rossz az idő, most itt a lehetőség, hogy kimozdulj a komfortzónádból! Ha eddig nem próbáltál ki valamit, amit régen szerettél volna, akkor tedd meg! Lépj ki a komfortzónádból, menj el lovagolni vagy mássz falat, esetleg fizess be egy nyelvtanfolyamra! Új embereket is megismerhetsz és talán találsz magadnak egy új hobbit vagy sportot, ami egész életedben elkísér majd. Most bármit kipróbálhatsz! Kelj fel hajnalban, nézd meg a napfelkeltét az ablakodból majd ugorj le a legközelebbi piacra, és egyél egy lángost! Reggelizz és járd körül lakóhelyed a kora reggeli órákban! Hidd el, hogy ezt az élményt sosem fogod elfelejteni!

napfelkelte
3. Légy spontán!
Ne tartsd magad a kötöttségekhez, a spontán dolgok sülnek el általában a legjobban! Szervezz egy bulit barátaidnak estére, hívd fel őket napközben és kérdezd meg, ráérnek-e! Ne szomorodj el, ha egy páran nem tudnak eljönni, nem ez a legfontosabb egy spontán összejövetel alkalmával. Hazafele ugorj be bevásárolni, bőven elég lesz popcorn esetleg gyümölcs, nem fognak számon kérni a barátaid, ha nincsen 5 fogásos vacsora, hiszen most a találkozás a legfontosabb! A barátaid igazán értékelni fogják, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve együtt töltitek az estét. Hidd el, ezekből az estékből lesznek a legmaradandóbb emlékek!

Kert
Ha ezt a három szabályt betartod, garantáltan nem fogsz unatkozni a lakóhelyeden! Vonatkoztass el a strandtól és a szokásos nyári tevékenységektől, merj teljesen más lenni, mint eddig, hiszen tudod: Itt a nyár!

Hozzászólások