Hogyan úszd meg a karácsonyi stresszt?

Ne hajszold túl magad!

2017/12/11

A karácsonyi készülődés bizony nagyon stresszes tud lenni, hiszen mindenki tökéletes és meghitt ünnepet szeretne. Mutatjuk, hogyan úszd meg az idegeskedést!

Ha már most minden gondolatod a karácsonyi készülődés körül forog, s azon, hogy hogyan tudsz majd mindennel időben kész lenni, ez a cikk neked szól. Adunk pár tippet, amelyeket követve nyugodtabb lehetsz ebben az időszakban. Így úszd meg a felesleges stresszt!

christmas-tree-with-fireplace

1. Legyenek reális elvárásaid

Hajlamosak vagyunk arra, hogy tökéletesen beállított képek, filmek és főzőműsorok alapján irreális elvárásokat állítsunk fel magunkkal szemben. Nem kell, hogy minden tökéletesen megtervezett legyen, adjunk magunknak reális és megvalósítható terveket. Ha minden nap kipipálunk valamit a teendők listájáról, már nyert ügyünk van.

2. Lassíts le egy kicsit

Ha túl nagy rajtad a nyomás, és a stressz már eluralkodik rajtad, lassíts le egy kicsit és próbálj meg kikapcsolni. Amikor már annyi mindent próbálsz meg egyszerre csinálni, hogy elveszíted a fonalat, egyszerűen tarts szünetet és csinálj valami pihentetőt.

3. Ismerd fel a pénzügyi limited

Természetesen az ember minden rokonának a lehető legjobb ajándékot akarja adni, azonban ez nem egyenlő azzal, hogy le kell nullázni magunkat. Legtöbbször talán ez okozhatja a legtöbb idegeskedést, azonban ha előre beállítasz magadnak egy keretet, amelyen belül költhetsz, s ezt betartod, nagy baj nem lehet. 

Gifts_xmas

4. Ajándékozz valami személyeset

Nem kell, hogy drága ajándékot adj a szeretteidnek, sokszor az is elég, ha kimutatod mennyire fontosak neked és hogy odafigyelsz rájuk. Többet ér egy személyes meglepetés, amely kifejezi a törődést, mint egy drága, de személytelen ajándék.

5. Légy összeszedett

Ha már nem látsz ki a rengeteg teendőből, írj magadnak egy listát, hogy mi mindent kell beszerezned, megcsinálnod, és hogy mikor milyen eseményen, összejövetelen veszel részt, így tutira nem marad ki semmi és kipipálhatod sorra a pontokat!

6. Oszd meg a feladatokat

Nem kell mindent egyes egyedül megcsinálnod, és egyáltalán nem baj, ha olykor segítséget kérsz, mert már nem győzöd egyedül.

7. Tanulj meg nemet mondani

Nem muszáj minden meghívást elfogadnod, ha épp semmi kedved hozzá, csak azért mert karácsony van. Tanulj meg nemet mondani, s így felszabadul idő olyan eseményekre, amiken valóban ott akarsz lenni.

8. Szórakozz és szánj időt magadra is

Ne hajszold túl magad, hiszen az ünnep arra való, hogy egy meghitt, nyugodt környezetben együtt ünnepeljen mindenki. Élvezd ki az együtt töltött időt, szórakozz, és hagyj magadnak is időt, amikor olyat csinálhatsz, ami tényleg feltölt.

christmas-table-1909796_960_720

Forrás
Kiemelt kép forrása: www.today.com

 

Hozzászólások