Hollywoodi csillagok titkai

Vajon hány csillag bukkan fel Los Angelesben?

2014/07/31

Mi jut eszünkbe először Hollywoodról? Természetesen a sztárok, a pompa és a csillogás no meg a híres Hollywood Walk of Fame, azaz a Hollywoodi hírességek sétánya. A szórakoztatóiparban feltűnő hírességek nevét megörökítő utcaszakasz jellegzetessége, hogy szinte minden Los Angelesbe látogató turista fotózkodik itt. Könnyen rátalálhatunk kedvenc sztárunkra, hiszen már több, mint 2500 ilyen csillag borítja az utcákat.

hwof
Az első csillag már több, mint 50 éve került fel a sétányra, Joanne Woodward színésznő kapta, aki a Hosszú forró nyár című filmben is szerepelt, Paul Newman partnereként. Azóta több ezer csillaggal bővült a tagok létszáma a közel két kilométer hosszú sétányon, ahol természetesen nemcsak színészek kaphatnak emlékhelyet, hanem mindenki, aki hírnevet ért el a szórakoztatóiparban. Közel egy éve került ki a 2500. csillag, amit Jennifer Lopez énekesnő kapott meg.

Jennifer-Lopez
A bronz szegélyű, rózsaszín, ötágú csillagok egy fekete gránitlapon kapnak helyet, belül található a művész neve bronz színben, alatta szintén bronz foglalatban a kategória, amiben kitüntették. Ez lehet: Filmkamera, a filmiparon belüli díjazottaknak (ez a leggyakoribb) ; Televízió, amely a TV-iparban nyújtott teljesítményért jár; Fonográf, a zenei ‘nagyoknak’; Rádiós mikrofon, a rádiózásban kitüntetetteknek és Szomorú-vidám maszkegyüttes, a színház világán belüli nyerteseknek.

hollywood-walk-of-fame1
Természetesen amikor egy sztár csillagot kap, ünnepséget rendeznek a tiszteletére, ami a rajongók számára is nyitott. Mivel ez egy hatalmas megtiszteltetésnek számít és a hírességek nagyon komolyan veszik ezt a kitüntetést, ezért igyekeznek jelen lenni a csillag átadásánál, amit sokszor az interneten keresztül közvetítenek.

H2
A díjátadó ünnepségeket előre meghirdetik az interneten, amit szigorú rend szerint bonyolítanak le. Az előre kiadott tanácsok között még az is szerepel, hogy a rajongók kényelmes cipőben és megfelelő mennyiségű folyadékkal érkezzenek az eseményre, mert a nyári hónapokban iszonyú forróság is lehet. Nem javasolják gyerekeknek az átadó ünnepséget, mert ilyenkor mindig rengetegen vannak a helyszínen, hiszen fotósok, újságírók is csatlakoznak a résztvevőkhöz .

M5
Szinte felsorolhatatlan, hogy hány kiemelkedő sztár kapott csillagot, szeretnénk mégis a legrendhagyóbb példákat kiemelni. Nemcsak valós hírességek kaptak kitüntetést, hanem rajzfilmfigurák, sőt filmek négylábú szereplői is. Csillagot kapott többek között Mickey egér, Shrek, Doland kacsa és Lassie is.

4
Azt sosem lehet előre megtudni, hogy ki lesz a következő sztár, akivel közlik a jó hírt, hogy csillagot kapott, de az biztos, hogy számuk egyre bővül és a show businessben sosem lesz hiány az utánpótlásra. Természetesen az utca hossza is véges, tehát lehetséges, hogy új irányban kell megnyitni a Hollywoodi Hírességek Sétányát.

Hozzászólások