Horrobaleset a fehérvári hokimeccsen

A bíró mentette meg a játékos életét

2015/10/15

Az interneten olvas olyan hihetetlen esetekről az ember, ami a minap az újpesti jégkorongcsarnokban történt. Horrorbaleset szakította meg a játékot a Fehérvár elleni meccsen, a hosszabbításban csapattársa korcsolyája elvágta Devon Krogh nyakát. A helyzetet a bíró lélekjelenléte mentette meg.

Az Újpest-Székesfehérvár meccs hosszabbításában, 2–2-es állásnál a vendégek kanadai légiósa, Devon Krogh az ellenél kapuja előtt elesett, és a kavarodásban olyan horrorbaleset történt, amire senki sem számított. Csapattársa korcsolyájának az éle ugyanis elvágta a nyakát.

“Két méterről láttam, amint megvágta a korcsolya a nyakát, Krogh sokkos állapotba került – nyilatkozta a Borsnak az egyik játékvezető, Valdimír  Babic, akinek a lélekjelenléte valószínűleg életet mentett. – A könyökénél fogva a kispadhoz korcsolyáztam a játékossal, eközben jelezte, fáj a nyaka. Összeesett, és a sebéből fél liter vér folyt ki.”

korgh_montazs
Devon Krogh a kórházból üzent: minden rendben van

A játékos szerencséjére a korcsolya nem az artériát, hanem a vénát vágta el. Sikerült elállítani a vérzést, és rohammentővel a kórházba szállították a sokkos állapotba került játékost, aki még az eszméletét is elveszítette.

“Az ugrik be először, amint térdelek a jégen, és többen, köztük három mentős hajol fölém, majd kisebb filmszakadás következett – mesélte Krogh a kórházban. – Ekkor tudatosult bennem, hogy komoly a baj. So­kat köszönhetek a bírónak, utólag elmesélték, hogy gyorsan és jól döntött.”

A fehérvári klub honlapja közölte a híreket Krogh állapotáról is: hála istennek jól van, állapota stabil, és hogy ezt bizonyítsa, még képet is küldött a szurkolóknak.

Hozzászólások