Hosszú ismét legyűrte a szövetséget

Megengedték neki a versenyzést

2016/01/13

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) megengedi Hosszú Katinkának, hogy részt vegyen az austini Arena Pro Gála versenyén, és mégsem kellett ehhez felhívnia Kiss Lászlót.

Tegnap még úgy volt, hogy Hosszú csak abban az esetben úszkálhat szabadon Austinban, ha felemeli a kagylót, tárcsázza Kiss László számát, és tartanak egy kis elbeszélgetést. Erre azért kérték, mert az úszónő úgy ugrott ki külföldre, hogy versenyzési szándékáról elfelejtett egyeztetni a szövetségi kapitánnyal. 

A sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést” – olvasható a sértődöttségtől tobzódó poszt a MÚSZ Facebook oldalán.

hosszú katinka2

Ám úgy néz ki, nem akartak többet várakozni a sportoló hívására, mivel a Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi Arena Pro Gálára. Természetesen ezt nem önként és dalolva, merő kedvességből teszik. Mint ahogy fogalmaztak egy korábbi posztban, a szövetség kényszerhelyzetbe került:ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg – és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt -, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is“.

Az engedély megadása mellé azért nem sajnálták kihangsúlyozni, hogy Hosszú Katinka austini versenye miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson. A szövetség és az úszóbajnok vitája akkor kapott nagy figyelmet, amikor Hosszú sajtónyilvánosság előtt tépte darabokra szerződését.

Fotó: gettyimages

Hozzászólások