Hosszú ismét legyűrte a szövetséget

Megengedték neki a versenyzést

2016/01/13

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) megengedi Hosszú Katinkának, hogy részt vegyen az austini Arena Pro Gála versenyén, és mégsem kellett ehhez felhívnia Kiss Lászlót.

received_2491012060986581

Tegnap még úgy volt, hogy Hosszú csak abban az esetben úszkálhat szabadon Austinban, ha felemeli a kagylót, tárcsázza Kiss László számát, és tartanak egy kis elbeszélgetést. Erre azért kérték, mert az úszónő úgy ugrott ki külföldre, hogy versenyzési szándékáról elfelejtett egyeztetni a szövetségi kapitánnyal. 

A sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést” – olvasható a sértődöttségtől tobzódó poszt a MÚSZ Facebook oldalán.

hosszú katinka2

Ám úgy néz ki, nem akartak többet várakozni a sportoló hívására, mivel a Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi Arena Pro Gálára. Természetesen ezt nem önként és dalolva, merő kedvességből teszik. Mint ahogy fogalmaztak egy korábbi posztban, a szövetség kényszerhelyzetbe került:ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg – és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt -, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is“.

Az engedély megadása mellé azért nem sajnálták kihangsúlyozni, hogy Hosszú Katinka austini versenye miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson. A szövetség és az úszóbajnok vitája akkor kapott nagy figyelmet, amikor Hosszú sajtónyilvánosság előtt tépte darabokra szerződését.

Fotó: gettyimages

Hozzászólások