Hosszú Katinka az USA-ban is élre úszott

Két aranyat is nyert

2016/01/18

Hosszú Katinka most egy négyszeres olimpiai bajnokot is simán leúszott az austini nemzetközi úszóverseny zárónapján. Az amerikai bajnok, Missy Franklin most igazi riválisra akadt.

Katinka most az Arena Pro Swim Series elnevezésű versenyen kápráztatta el szurkolóközönségét, ugyanis vasárnap a 100 méteres távot 59.91 másodperc alatt szelte át, és 12  századmásodperccel hagyta maga mögött a medencében az amerikai olimpiai bajnokot, Missy Franklint. 200 méter vegyesen is a legfürgébb hableány volt a vízben: mindösszesen 2:10.69-ces idővel szeezte meg az aranyat.

Hosszú most igaz riválisra akadt Franklin személyében, akivel legközelebb a riói olimpián fognak megmérkőzni. A 20 éves amerikai úszónő Londonban már négy aranyérmet szerzett: háton övé a 100- és a 200 méteres fődíj, a másik kettő dobogós helyezést pedig 4×100 vegyesen és 4×200 gyorson szerezte meg. Katinka hihetetlen sikeréről fenn is van egy összefoglaló videó:

Hosszú egyébkét szombaton még két érmet nyert, ugyanis első helyezett lett 400 méteres vegyes úszásban, 200 méter háton pedig megkaparintotta az ezüstérmet, és itt is megelőzte Missy Franklint. A magyar úszónő a tavalyi vb-n is szerzett két aranyérmet, mégpedig 200 és 400 méter vegyesen. Valamint egy bronzot 200 méter háton. A 2014-es rövid- és nagypályás Eb-n pedig egyenként dobogós lett 100 méter háton. Katinka Facebook oldala szerint sok magyar érkezett ki a versenyre, hogy szurkoljon a sportolónőnek. Reméljük, a szövetség nem bánta meg, hogy megengedte Katinkának a versenyzést!

 

Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttetek szurkolni tegnap a döntőkre! #MagyarokAustinban #IronLady #IronNationThank you…

Közzétette: Katinka Hosszu – 2016. január 17.

Hozzászólások