Hosszú Katinka beintett a szövetségnek

Kukába dobta a 12 milliós szerződést

2016/01/06

Hosszú Katinka a mai sajtótájékoztatón elmondta, továbbra is magyar színekben versenyezik majd, ám ezúttal teljesen egyedül fog felkészülni. Gyárfás Tamás nem érti, ez pontosan mit jelent, de továbbra is a szövetségben szeretnék látni.

received_2491012060986581

Hosszú a neki felajánlott szerződéssel nyitott a sajtótájékoztatójában: “Szerintem ezzel csak el akart hallgattatni a szövetség. A pénzt elvileg a felkészülésemre adnák, de a szerződésben egyetlen kikötés van: vegyek részt a 2017-es világbajnokság promóciójában.” – Bár nagy összeget adott volna a szövetség (12 millió forintot), az óriási teljesítményeket produkáló Katinka visszautasította az ajánlatot, arra hivatkozva, hogy ő nem pénzt kért.

Ezt a pénzt, amit ajánlottak fordítsák az elméleti és technikai háttér fejlesztésére, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését. Ne elégedjenek meg a jelenlegi helyzettel, hanem próbáljanak folyamatosan fejlődni” – magyarázta döntését. A tájékoztatót a pletyka eloszlatása követte, miszerint más országban folytatná a karrierjét:Imádom Magyarországot, továbbra is magyar színekben fogok versenyezni, itthon akarok készülni.Az Amerikával kapcsolatos híresztelések fel sem merültek.

A tettével ismét nagy önbizalmát megmutató Hosszú Katinka a szövetséggel való jelenlegi kapcsolatáról megemlítette, hogy “Gyárfás Tamás december 28-án, 6 nappal a sajtótájékoztatóm után keresett meg először. Küldött egy sms-t, amit rajtam kívül egy bulvárlap újságírójának is elküldött… Kiss László pedig először hétfőn, egy órával azelőtt csörgetett meg, hogy az MTI-ben megjelent a vele készült interjú. Egyébként a sajtótájékoztató óta végig Magyarországon voltam és december 28-a óta a Komjádiban edzek szinte mindennap“.

A sajtótájékoztató után Kiss László elmondta minden támogatást megadnak, csak beszélniük kellene a versenyzővel. Hogy ez a találkozás meg fog-e történni az remélhetőleg hamarosan kiderül.  

Hozzászólások