Hosszú Katinka érmet adott Verrasztó Dávidnak

Megoldotta a helyzetet

2014/12/12

A Magyar Úszószövetség tegnapi sajtóeseményén a dohai élménybeszámoló mellett történt egy kis malőr is, Verrasztó Dániel ugyanis otthon hagyta bronz érmét. Hosszú Katinka játszva oldotta meg a helyzetet.

A sajtótájékoztatón a Dohából hazatért úszóink is élménybeszámolót tartottak. Összesen hat arany-, három ezüst- és két bronzérmet hoztak haza a világbajnokságról. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen bronzérmes lett, érmét viszont nem tudta megmutatni, ugyanis otthon hagyta. Hosszú Katinka frappánsan oldotta meg a helyzetet, hiszen négy arany-, három ezüst- és egy bronzéremből álló gyűjteményéből Verrasztónak adott egyet, mondván, úgy sem veszik észre senki, hogy neki hiányzik egy érme. Így a közös éremmel való fotózás meg tudott valósulni, az Iron lady pedig ismét bizonyította humorát és kedvességét.

dszzs20141211102-resize-jpg.exact729x486

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke megköszönte ezt a fantasztikus sikert, amit a magyar csapat hozott Dohában, és önmagának tette fel a kérdést, vajon nem jött-e túl korán Rió előtt ez a sikersorozat. Válasza természetesen a ‘nem’ volt, hiszen bízik a magyar úszók emberfeletti küzdelmében és tehetségében, valamint hiszi, hogy ez a sikersorozat Rióig kitart és az után sem hagy majd alább. 

Katinka elmondta, hogy edzőjével, és férjével Shane Tusuppal munkakapcsolatban vannak, ha úszásról van szó. Ketten fejlesztettek ki technikáját, ami igen sikeresnek bizonyult az elmúlt időszakban, és ahhoz, hogy az is maradjon, folyamatos technikai megbeszéléseik vannak, az uszodán kívül is dolgoznak ezen, még külön irodájuk is van erre a célra. Katinka bízik benne, hogy ezt a módszert nem fogja felfedni senki, amíg ő úszik, hiszen ez saját fejlesztés és nagyon sok munka áll mögötte. 

(forrás: vs.hu)

Hozzászólások