Hosszú Katinkát letiltják a versenyről?

Kényszerhelyzet alakult ki

2016/01/12

Hosszú Katinka nem ússza meg a beszélgetést Kiss László szövetségi kapitánnyal, feltéve, hogy szeretne versenyezni Austinban.

Hetek óta élesedik a helyzet Hosszú Katinka és a Magyar Úszószövetség kapitánya, Kiss László között. Magyarország egyik legsikeresebb sportolója múlt hét szerdán tartott sajtótájékoztatóján széttépte a szövetségtől kapott szerződést, amelyben 12 millió forintot ajánlottak neki. Ezután Kiss László közölte: lemond a posztjáról, ám ezt az úszóelnök nem fogadta el.

Most ismét fordulat van az ügyben: az úszószövetség nem adja ki ugyanis Hosszú Katinka versenyengedélyét, amennyiben nem beszél telefonon a szövetségi kapitánnyal.

Az úszónő már el is utazott a következő verseny helyszínére, Austinba, ám azt nem várta meg, hogy a szövetség kiadja a versenyengedélyét, ami hétfőre készült el, így elvileg nem is úszhatna.

Tegnap este megérkeztünk Austin-ba, ahol pénteken kezdődik az Arena Pro Series verseny. Ma reggel pedig irány az edző…

Közzétette: Katinka Hosszu – 2016. január 11.

„A szövetség kényszerhelyzetbe került: ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg – és ha az Arena-versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt –, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is. (…) Mindezek ismeretében Magyar Úszószövetség úgy döntött: bár a versenyzőnek a versenyengedélyt még az austini meghívás elfogadása előtt illett volna megkérnie, a kialakult helyzet mielőbbi békés rendezésének elősegítése érdekében a versenyengedélyt megadja – ha azt Katinka Austinból megkéri a szövetségi kapitánytól – jelent meg az Index oldalán a MÚSZ közleménye.

A szövetségnek valószínűleg az sem tetszik, hogy Hosszú Katinka nem lesz ott január 14-én a Nemzeti Színházban, ahol valószínűleg az év sportolójának választják majd.

Hozzászólások