Hosszú szünidő után Karai Kristóf újra ringbe szállt

Még csak 14, de nagyon dübörög!

2015/08/27

Karai Kristóf csaknem két hónapos nyári szünidő után állt ismét a rajtrácsra. Ezt az időszakot aktív pihenéssel töltötte, hiszen az ezt megelőző időszak igencsak fárasztó volt számára. Fiatal quadosunk ebben a hónapban töltötte 14. életévét és készül a visszatérésre.

 

Ezen a hétvégén a Szlovák bajnokságban folytatta a pontgyűjtését Kristóf. A versenynek ezúttal Čataj városa adott helyszínt, ahol a rendezők ismét egy remek küzdőteret varázsoltak a Quad és a Motocross szerelmesei és egyben a rengeteg kilátogató néző számára. Látnivalóban sem volt hiány, hiszen a versenyzők szemében már égett a tűz, hogy a rajtrácsra állhassanak, és ismét versenybe szállhassanak egymással. A szabadedzést követően az időmérő a már megszokott módon zajlott. Kristóf itt a negyedik időt motorozta, ekkorra már kiderült, hogy nem lesz könnyű dolga a versenyzőknek, hiába a rendezők kemény munkája, az előző heti esőzések hagytak maguk után némi kellemetlenséget a versenyzők számára. Hamar láthatóvá vált, hogy a pálya szinte teljes egészében egynyomossá vált, így előzésre szinte sehol nem volt lehetőség. Az első futamban tehát egy kiváló rajt kellett a siker eléréséhez.

 karai kristóf3

Karai Kristóf a rajtrácsban egy, számára nem túl szerencsés pozíciót tudott választani, ami a rajtot követően a mezőny végére kényszerítette. Ő inkább a biztonságra törekedett, mivel a vezető pozíció megtartása volt az elsődleges szempont. A mezőny végéről kezdte a felzárkózást, ami nem volt ismeretlen számára, viszont ennek ellenére ezen a pályán igazi kihívást jelentett, hiszen a pálya állapota miatt nem tudott a saját tempójában motorozni, így mindig várnia kellet, hogy biztonságosan tudjon előzni. Ebben a futamban az idő a második hely megszerzésére volt elegendő.

 karai kristóf2

A második futamban a rajt szinte ugyanúgy zajlott, mint az elsőben, annyi kivétellel, hogy Kristóf előtt hatalmasat bukott az egyik versenyzőtársa, így ő fékezni kényszerült, hogy ne üsse el. Ennek következtében lefulladt a quadja, ami ezután nem akart beindulni, így hirtelen egy pillanatra veszélybe került a vezető pozíció. Kristóf szinte már feladni kényszerült a versenyt, mire nagy nehezen sikerült beindítani a quadját. Ekkorra már két kör lemaradása volt így indult neki a lehető legjobb hely megszerzésének. Hatalmas hajrá és nyugodtnak nem mondható motorozás után a harmadik helyet sikerült megszereznie, ami összetettben a dobogón a bronzérmet jelentette. Kristóf ismét megmutatta elszántságát és győzni akarását, és hogy mindent megtesz a kitűzött cél eléréséért. Pihenésre viszont már nem lesz ideje az ifjú titánnak mivel az elkövetkező hétvégéket a versenypályákon tölti, hogy közelebb kerüljön céljai megvalósításához

Olvass még Karai Kristófról!

Hozzászólások