Hószállingózás várható a mai napon

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul

2015/02/17

Kedden északkeleten derült lesz az ég, az ország középső és nyugati részén kezdetben több lesz a felhő, majd kelet felől csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, de napközben helyenként hószállingózás előfordulhat. A keleti, délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 2 és 6 fok között alakul.

Loving the first snowfall

Északkelet-Európa fölött egy hatalmas méretű anticiklon helyezkedik el. A magasnyomás területén többnyire kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Az anticiklon peremén azonban több a felhő, és helyenként hószállingózás is előfordul. Ugyanakkor Izland fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására ott és a hozzá tartozó front mentén erősen felhős az ég, és elszórtan esik az eső. Szintén ciklon okoz gyakran felhős, csapadékos időt a mediterrán térségben. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északkeleti, keleti részén többnyire 0 és -7 fok között alakul, de a Skandináv-félsziget északi tájain többfelé mindössze -8, -12 fokok mérnek. Közép- és Nyugat-Európában általában 2 és 10 fok között változik a csúcshőmérséklet. A legmelegebb továbbra is délen, délnyugaton van, ott a kora délutáni órákra 13 és 20 fok közé melegszik fel a levegő.
Kedd estig a Kárpát-medence fölé a fent említett magasnyomás peremén hidegebb, átmenetileg kissé nedvesebb léghullámok érkeznek, gyengül a nappali felmelegedés. – MTI

Hozzászólások