Hova tűntek a FÉRFIAK?

Nem csak a képzelet szüleményei...

2015/07/23

Erősebbik nem – Miért? Mégis vajon mire alapozzák ezt a széles körben elterjedt trendi kifejezést a férfiak társadalmára? Tudom-tudom, ilyenkor jön a támadás, hogy azok a nők, akik ebben kételkednek, biztosan férfigyűlölők, vagy péniszirigyek, esetleg a saját nemükhöz vonzódnak. Az a szomorú hírem van, hogy jelen esetben egyikről sincs szó, ugyanis hiszem azt, hogy a férfiaknak egy bizonyos százaléka igenis méltán kiérdemli az erősebbik nem megnevezést.

Nincs tökéletes pasi, mint ahogy tökéletes nő sem, hiszen minden ember tele van hibákkal. Csak az nem mindegy, hogy ezek milyen hibák, és hogy hajlandóak vagyunk-e változtatni rajtuk.

Könnyelmű lenne kijelentenünk, hogy a jelen kor tehet arról, hogy „kihaltak” az igazi férfiak. Ne legyünk álszentek, emlékezzünk azokra a történetekre, amiket a történelem órán hallottunk a régmúltból, vagy idős rokonainktól a nem is olyan távoli időkből – a bántalmazás, az elnyomás és a kiszolgáltatottság mindig jelenvoltak. Azok, akik tényleg az erősebbik nemet képviselték vagy képviselik, mindig is kevesen voltak, hiszen ahhoz szükség van egy hatalmas adag gyengeségre.

Gyengeségre, ami mindenkiben ott van, de legyen erőnk felvállalni nemtől függetlenül, hogy egyrészt szembenézhessünk vele, másrészt pedig, hogy olyan emberré válhassunk, akik tükörbe tudnak nézni mindvégig az életük folyamán. Az például nem erő, ha indulatból vagy agresszióból bántalmazunk olyanokat, akikhez képest fölényben vagyunk, mint ahogy az sem, ha nem tudunk ellenállni a kísértéseknek. Az erő az, amikor a hajlam ellenére le tudjuk győzni ezt a késztetést, illetve ha az intelligenciánknak köszönhetően meg se fordul a fejünkben ez a fajta bánásmód. És itt most nem arra gondolok, hogy ki mennyire okos és értelmes. Az intelligencia velünk született „képesség”, amit fejlesztenünk kell az évek alatt.Jenny_Jeremy101

Ritka számba megy, és igazi meglepetést okoznak azok a FÉRFIAK, akik tisztelettel és szeretettel fordulnak felénk. Igaz csajok? Gyakran nem is tudjuk elsőre, sőt még másodjára sem kezelni azokat a szituációkat, amikbe belekerülünk nekik köszönhetően, ha véletlenül az utunkba sodorja őket a sors. Pironkodva köszönjük meg, ha készségesen kinyitják nekünk az ajtót, előre engedve minket, vagy amikor az asztalnál kihúzzák nekünk a széket, és a távozáskor felsegítik a kabátunkat. Ez mind-mind olyan gesztus, amit általában csak a filmekben láthatunk, ezért sokan megmakacsolva magukat közlik, hogy nekik nincs is erre igényük.

Sad guy enjoying his beloved girlfriend

Legyünk őszinték! Azokért a gondoskodásokért cserébe, amiket otthon nyújtunk – legyen az főzés, mosás, takarítás vagy gyereknevelés –, ki ne örülne egy kis odafigyelésnek és elismerésnek?! Ami még ennél is durvább az egészben, hogy a törődésnek ezen fajtái még csak pénzbe se kerülnek, így azt hiszem, ezek mellőzésére vonatkozóan egyetlen kifogás sem állja meg a helyét.
Hozzászólások