Huawei Ascend Mate2 4G szemle

2014/06/21

Ezen a héten a Huawei legújabb darabját néztük meg, amelyet az észak-amerikai piacra dobott: a Huawei Ascend Mate 2 -t.

Ezt a készüléket arra gyártották, hogy kiszolgáljon mindenféle igényt, legyen nagy kijelzője, lehetőleg a legújabb Android op. rendszere és egyedülálló kinézete. Ha olyan telefont akartok, amilyen senki másnak nincs, akkor ezt kell választanotok.

Szoftver

Az Ascend Mate 2-ben a Huawei legújabb felhasználói felület az Android 4.3 Jelly Bean-en: Emotion UI 2.0 Lite. Nagyon hasonlóan néz ki, mint amit a Samsung produkált az első TouchWiz-zel a Samsumg Galaxy okostelefonnál – lekerekített sarkok, retro jellegű élek, minden új alkalmazásnál. Nem követi a Google standard Android dizájn irányelveit és nem is igazán jobb annál.

Huawei Ascend Mate2 4G

Ha korábban beléptél egy fiókba, hogy elérd az alkalmazásokat, akkor ez most új lesz, mert itt nincsenek fiókok, csak sok alkalmazás – mindegyik a fő képernyőn. Ugyanúgy tudod az össze alkalmazást használni, mint ahogy bármilyen más Android rendszerű készüléken, de a beállítások itt inkább az iOS rendszerére hajaznak mint az Androidéra.

A Huawei sokféle beépített beállított témát kínál fel, ha te az a fajta felhasználó vagy, aki szereti, ha változatosan néz ki mindig másképp a telefonja – ez nagyon klassz élmény egy első-felhasználónak. A beállítások és a legördülő menu és az értesítési sáv szintén kissé retro kinézetűek néhány éve piacon szereplő márkák UI-jaihoz képest.

Hozzászólások