Hugh Laurie kikészült Budapesttől

'Budapest. Szent Isten! Olyan szép, hogy az ember elszégyelli magát, ha ránéz!'

2014/07/20

Szókimondó, provokatív, megosztó – talán így jellemezhetnénk Hugh Laurie legismertebb karakterének jellemét. Ám ami igaz a filmvásznon, az messze nem igaz a valóságban.

Hugh Laurie hírnevét ama bizonyos doki – Dr. House – hibátlan megformálása hozta meg, de hatalmas hiba lenne beskatulyáznunk őt, ugyanis a remek színészi érzék mellett egy igazán zseniális zenészt is tisztelhetünk a brit úriemberben, aki legalább olyan jó énekes, mint színész.

Az angol Hugh Laurie a Budapest Kongresszusi Központban - FMTI Fotó: Kallos Bea
Az angol Hugh Laurie a Budapest Kongresszusi Központban – FMTI Fotó: Kallos Bea

Mint ismeretes szombat este koncertet adott a zenészként is ismert népszerű brit színész a Kongresszusi Központban. Budapestre érkezése után a Twitteren áradozott a városról: “Budapest. Ó, Istenem. Annyira gyönyörű, hogy oda se merek nézni” – írta szombat délelőtt a Twitter oldalára Hugh Laurie. A bejegyzés alatt még egyszer kommentált: “Nem hiszem el, hogy ezt írtam. Biztos a magyar söripar hatása“.

Hozzáértők szerint ez volt az évszázad Jazz bulija

Bár a nézőtéren kizárólag ülőhelyek voltak, Hugh Laurie így is óriási bulit hozott össze. A húszpercenként spontán felharsanó tapsviharra abszolút szimpatikus, tört magyarsággal válaszolt: Jo estet, Budapest! Koszonom szepen!

Ráadásul minden szám után mondott valami vicces sztorit, de minimum vágott egy idétlen grimaszt és benyögött valami angol humort: Most pedig következzen a legújabb számunk. Annyira új, hogy tegnap találtam ki.

Fergeteges koncertet adott az énekes - MTI Fotó: Kallos Bea
Fergeteges koncertet adott az énekes – MTI Fotó: Kallos Bea

Így egy jegy áráért a rajongók nemcsak három vérprofi jazzénekest, hanem egy komikus legendát is kaptak, akit a koncert végén már állva tapsolt a teltházas nézőtér.

Hugh Laurie a koncert előtti nap búcsúestet tartott nejének, amelyen mindenki részt vett, aki elkísérte őket a turnén. Neje nem kíséri tovább Hugh Lauriet koncertturnéján és visszarepül Angliába, az énekes pedig folytatja útját Grazba, majd onnan Pozsonyba.

Hozzászólások