Hullámtörés – Amikor megáll az idő

Káprázatos képek Hawaii partjairól

2016/02/18

Clark Little képei mára bejárták az egész világot. Kiállításokat szerveznek, találkozókat, ő pedig egyre csak ontja magából a szebbnél szebb fotókat. Veszély, rizikó és félelem nélküli alkotás. Ezek jelentik lenyűgöző munkásságát, amit neked is látnod kell!

Nyolc éve annak, hogy a szörfös Clark Little felesége kitalálta: egy hatalmas képet szeretne hálószobájuk falára, ami egy óriás hullámot ábrázol. Az asszony el is ment és vett egy fotót magának, amit aztán szeretett volna kiakasztani, de egy hirtelen ötlettől vezérelve férje közölte vele, hogy vigye vissza, ennél ő sokkal szebbet is talál neki. Valahogy így kezdődött a lenyűgöző alkotások sora. Azzal az egy képpel, amit aztán Little el is készített és azóta is ott tündököl a háló falán. A szörfös annyira rákapott a munka ízére, hogy immár lassan egy évtizede ezt csinálja főállásban, és cseppet sem bánja, hogy néha komoly veszélynek van kitéve.

clark little

“A hullámtörés a komfortzónám” – állítja a fotós. “Megőrülök érte. Mindig más, sosem történik kétszer ugyanaz. A fények, a színek, a víz, a homok és ahogy alakul, minden kiszámíthatatlan. Egy igazi álom, ami velem történik, amikor benne vagyok egy hullámban és megpróbálom lefotózni azt, hogy utána megmutassam a világnak.”

A káprázatos képek mind Hawaii partjainál készülnek. A lenyűgöző fotók egy pillanatra megállítják az időt és a szemlélődő úgy érezheti, hogy ő maga is ott van az óceánban. Érezni a tenger sós vizének illatát, a puha homokot, és gyönyörködhet abban a szenzációs miliőben, ami a forró tengerparton körbeveszi. Aki még életében nem járt az óceánnál, az is átélheti ezt a fantasztikus élményt, hiszen a fotós képeivel elhozza mindazt, amire vágyunk. Őt pedig egyre csak inspirálja és pörgeti az adrenalin, hiszen tudva levő, hogy ezek az óriási hullámok kicsit sem veszélytelenek. Clark mégis igyekszik minden egyes alkalommal a lehető legközelebb férkőzni a hullámtöréshez, hogy amikor elékezik a megfelelő pillanat, kattintson egyet gépével. Bevallása szerint van, hogy több száz fényképből sem sikerül kiválasztani a tökéleteset, ilyenkor napokig időzik a vízben, hogy sikerüljön egy különleges felvétel.

clark little2

“Szépség. Veszély. Wow-faktor. Ezeket keresem” – meséli a fotós, amikor arról kérdezik, hogyan születik egy-egy fenomenális alkotás. “Nagyon veszélyes műfaj és a helyzet pillanatról pillanatra változhat. Egyetlen rossz döntés akár végzetes is lehet. A hullámok rendkívüli erővel bírnak, hatalmas vízmennyiség tódul ilyenkor a part felé, iszonyat sebességgel és dinamikával. Gyorsan kell reagálnom, egy percre sem lankadhat a figyelmem. Néha alig pár másodpercen múlik az életem.”

Képeit elnézegetve megéri a fáradtságos munkát, hiszen egy igazán különleges világ és nézőpont tárul elénk. Pörgesd át a galériát!

Forrás: Clark Little Photography

Hozzászólások