Hűtlenséghez vezet a sok pornó?

Bűnre csábítanak a szexfilmek

2014/10/18

Kiderült, akik sok szexfilmet néznek, nem tartják megbocsáthatatlan bűnnek a hűtlenkedést. A könnyen félrelépők párkapcsolata kevésbé lesz tartós, így adódik a következtetés: a pornó népszerűsége hozzájárul, hogy világszerte nő a válások száma.

Hogy miért csábít bűnre a szexfilm, arra a kutatók nem tértek ki. Rusz Edit szexológus szerint a pornófilmek által bemutatott személytelen örömforrásnak nincs tétje, így az arra hajlamosak könnyen ­rákattanhatnak. Meglehet, hogy a férfi egy idő után már csak erre fog beindulni, és nem talál örömöt a valódi együttlétben. Ráadásul a pornónézéssel erőfeszítés nélkül jut a gyönyörhöz, míg a párkapcsolatban mindig dolgozni kell azon, hogy ki ne aludjon a láng-írja a Blikk.

 

487484925

A szextudós szerint nem a filmnézés gyakoriságától függ, hogy valaki pornófüggő-e. Akkor kell gyanakodni, ha az ember azon kapja magát, hogy jobban kívánja a pornót, mint a párját.

Kimutatták, hogy a pornókedvelők 10-12 évvel tovább élnek szexuális életet, mint a többi férfi. Vajon a film tartja állandó tűzben őket, vagy eleve nagyobb a szexuális étvágyuk, azért élvezik a pornót és a félrelépést is, nem tudjuk.

Hozzászólások