Időutazás a téli sportok világában

Retró sí és snowboard verseny a Mátrában

2015/01/29

Igazi időutazásban lesz részük azoknak, akik hétvégén a mátraszentistváni Síparkba látogatnak, hiszen a szombat a retróról szól! A Hófesztivál keretein belül megrendezett sí és snowboard versenyen a nevezők nem csak szenvedélyüknek hódolhatnak, de megismerkedhetnek kedvenc sportjuk múltjával is!

A három napos Hófesztivál egyik csúcspont a szombati Mátra Ski Classic retró sí és snowbord verseny. Itt a síelni vágyók nem egyszerűen összemérik tudásukat, de megismerkedhetnek a sportág hazai történetével és a technikai fejlődésével is, hiszen korhű felszereléssel lehet csak pályára lépni!

„A retró síprogram a tavalyihoz hasonlóan inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés, hiszen a szabályoknak megfelelően az érdeklődők most is kipróbálhatják a korhű ruházatokat és felszereléseket. A nevezéseket előzetesen e-mail-en keresztül valamint a helyszínen 12 óráig várjuk, a nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet. A rajtcsomag, mely a támogatók meglepetéseit rejti, minden indulónak jár. A versenykiírásnak megfelelően újdonságnak számít, hogy idén már három kategóriában lehet nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, valamint retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal”– mesélt a versenyről Tihanyi Zsolt, a program ötletgazdája.

Retró síverseny 2
A hétvégén előkerülnek a retró sífelszerelések

A Hófesztivál házigazdája a Class FM műsorvezetője, Rákóczi Feri lesz, aki nem csak a színes programok lebonyolításáért, hanem a jó hangulatért is felelős. A fesztivál idején több rock zenekar is színpadra lép, a három napos rendezvényt pedig az Irigy Hónaljmirigy zárja.

Hozzászólások