Időutazás vagy átverés?

Hátborzongató jelenség nyomában

2016/02/08

Az időutazás, mint jelenség régóta foglalkoztatja az embereket. Sokan hisznek benne és úgy gondolják, hogy lehetséges a teret és időt meghazudtolva ugrálni egyes síkokban. Befolyásolni a múltat és a jelent, megváltoztatni azt, ami már megtörtént, vagy elkerülni azt, ami ránk vár.

Az elmúlt időben elég közkedvelt jelenség az időutazás és ennek kutatása. Ezért is rengetegen kezdtek keresgélni régi fényképek között. Egyesek szerint sikerült egy olyan képre akadni, ami bizonyíték lehet az időutazás tényleges létezésére.

idoutazo
fotó: Youtube

A képet 1940-ben készítették Kanadában, amikor épp egy hidat avattak. Az első szembetűnő dolog a képen azon kívül, hogy tömeget látunk rajta, hogy jelen van egy külsejében igencsak eltérő személy. Külsőre modern hajjal, minta nyomtatott pólóval – ami az 1970-es években volt divat -, napszemüveget viselve és egy szerkezettel a kezében figyelhető meg. Ha összevetjük az akkori divattal, ahogy az emberek öltöztek, akkor valóban gyanakvásra adhat okot, hogy mégis mit keres ott az a különös alak. Inkább tűnik egy kétezres éveinkben járó fiatalnak, mint egy korabeli turistának. Jogos a kérdés, hogy egy időutazót sikerült-e lencsevégre kapni?

Sajnálatos módon aki elhitte, hogy időutazó, annak szembesülnie kell a puszta tényekkel. Kisebb utánajárással könnyen megállapítható, hogy a kezében tartott szerkezet egy korabeli analóg fényképezőgép, ami elterjedt volt a ’40-es években. A póló a helyi jégkorongcsapat mezét képezte, melyen már szerepeltek minták. A napszemüveg pedig szintén létezett, bármennyire nem volt jellemző az akkori képeken.

idoutazo
fotó: Youtube
idoutazo
fotó: Youtube

Ne feledjük, elsőre nem minden az, aminek látszik.

Hozzászólások