Ifjúsági Olimpia – Az úszó Szilágyi Liliána arany-, Sztankovics Anna bronzérmes

Összességében csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző vesz részt a kínai játékokon

2014/08/18

Ifjúsági Olimpia – Az úszó Szilágyi Liliána arany-, Sztankovics Anna bronzérmes

Hétfőn megszületett a magyar küldöttség első érme, rögtön egy arany a nankingi Ifjúsági Olimpia első rendezvényein: Szilágyi Liliána a 200 méteres pillangóúszásban bizonyult a legjobbnak. Sztankovics Anna 100 méter mellen harmadik lett.

A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Szilágyi – a Kőbánya SC 17 éves versenyzője – 2:06.59 perces időeredménnyel, óriási fölénnyel nyerte a döntőt, amelynek másik magyar résztvevője, Sebestyén Dalma ötödik lett 2:10.34-gyel. Szilágyi Liliána édesapja Szilágyi Zoltán olimpikon úszó, nagyapja pedig az éppen egy éve elhunyt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. A nankingi aranyérmet Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja akasztotta a nyakába.

Szilágyi Liliána - fotó: www.utanpotlassport.hu
Szilágyi Liliána – fotó: www.utanpotlassport.hu

A 100 méter mell fináléjában a litván világranglista vezető Meilutyte nyert, a dobogó legalsóbb foka Sztankovics Annának jutott. Sebestyén Dalma ebben a számban nyolcadik lett.

Az augusztus 28-ig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban – 57 sportoló képviseli.

Sztankovics Anna - fotó: www.ujeuropaalapitvany.hu
Sztankovics Anna – fotó: www.ujeuropaalapitvany.hu

Összességében csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző vesz részt a kínai játékokon, melyen több mint kétszáz olimpiai bizottság fiataljai 28 sportágban mérik össze az erejüket. (MTI)

 

Hozzászólások