Ifjúsági olimpia – Újabb két magyar aranyérem, hat dobogós hely hétfőn

Magyarországot 16 sportágban 57 sportoló képviseli

2014/08/19

Ifjúsági olimpia – Újabb két magyar aranyérem, hat dobogós hely hétfőn

A párbajtőröző Esztergályos Patrik, valamint 200 méteres vegyesúszásban Grátz Benjámin aranyérmes lett a kínai Nankingban zajló ifjúsági olimpián. Hétfőn a magyarok összesen négy arany- és két bronzérmet nyertek.

Esztergályos és Grátz mellett a cselgáncsozó Gercsák Szabina (63 kilogramm) és az úszó Szilágyi Liliána (200 méter pillangó) győzött, míg utóbbi sportágban Sztankovics Anna (a Magyar Olimpiai Bizottság előzetes közlésével szemben nem 100, hanem 50 m mellen), valamint Szabó Norbert (200 m vegyes) harmadik lett.

Grátz a legjobb idővel került a 200 m vegyes fináléjába, ahol 2:01.08 perces idővel diadalmaskodott. Szabó Norbert 2:02.47 perc alatt teljesítette a távot.
Esztergályos Patrik az olasz Riccardo Abatét (13-12), a német Samuel Unterhausert (15-10) és az orosz Ivan Limarjevet (15-5) győzte le a döntőig vezető úton, majd a fináléban a svéd Linus Islas Flygarét verte meg 15-8-ra – a MOB honlapjának beszámolója szerint.

Esztergályos Patrik - fotó: www.infotatabanya.hu
Esztergályos Patrik – fotó: www.infotatabanya.hu

A hétfői versenynapon az úszóknál Horváth Dávid 1:02.38 perces idővel a hetedik helyen ért célba 100 méter mellen, a triatlonos Lehmann Bence nyolcadik lett, míg a vívóknál női párbajtőrben Nagy Kinga kilencedikként zárt.
Az augusztus 28-ig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban – 57 sportoló képviseli.
Összességében csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző vesz részt a kínai játékokon, melyen több mint kétszáz olimpiai bizottság fiataljai 28 sportágban mérik össze az erejüket. (MTI)

 

Hozzászólások