Igazi csemegét ígér a hétvége!

Kürtőskalács Fesztivál a Vajdahunyad várban

2015/10/05

Óriási hírünk van az édesszájúaknak, hiszen hétvégén újra megnyitja kapuit a Kürtőskalács Fesztivál.

Isteni illat lengi be hétvégén a Vajdahunyad vár környékét, mert immár harmadik alkalommal veszi át a főszerepet hazánk egyik legkedveltebb ínyencsége, a kürtőskalács. Október 9-11. között minden az isteni édességről fog szólni, no meg a gyerekekről, akik között igen sok kürtős-rajongó akad.

A kibővített Gyermekligetben megelevenedik majd az édes gyermekkor idilli világa, amelynek keretében interaktív játékokkal is készülnek a szervezők, amelyek kiemelik a családi együttlét és a mozgás fontosságát.

kurtosfeszt2

A rendezők ismét rekordra készülnek a már hagyományosnak számító szombati Nagy Közös Sütésen, ezúttal azonban nem csak a Magyar Rekordok Könyve a cél, hanem egyenesen a Guinness Rekordok Könyve! A kihívás egyben jótékonysági akció is, ugyanis az elkészült kalácsok, valamint a nevezési díjak felét idén a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetségének ajánlják fel.

A finom falatok mellett természetesen a zenei csemege sem maradhat el. Pénteken Szeder, az Indygo valamint a Maszkura és Tücsökraj ritmusaira táncolhatnak a kilátogatók, szombaton az X-faktor tehetségei, Janicsák Veca és Szabó Ádám hangolják majd a közönséget az esti Zséda nagykoncertre. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Veronika & The Wedding Boys varázsolja el a nagyérdeműt.

Hozzászólások