Igor Morski: Az ember és a természet

Képmanipuláció a harmóniáért

2016/05/13

Igor Morski egy lengyel származású díszlettervező, grafikus és illusztrátor, aki munkáival igyekszik megmutatni a természet és az emberek kapcsolatát.

Ez a témakör napjainkban egyre népszerűbb, és lássuk be, nem véletlenül. Olyan mértékben eltávolodtunk a saját gyökereinktől, hogy szépen lassan felemésztjük azt, ami az egész emberiség bölcsőjéül szolgált. Igor Morski képmanipulációi azonban egy olyasmi harmóniát közvetítenek és tükröznek, ami még mindig elérhető lenne, ha az emberek visszatérnének inkább a teremtéshez, és maguk mögött hagynák a pusztítást.

Nem valami hippi paradigmát akarok ráerőltetni a világra, csupán csak annyit, hogy gondoljuk végig: jelenleg ez az egyetlen bolygó, ahol élhetünk. Ha felemésztjük, mielőtt alternatívát találunk, akkor saját magunkat ítéljük pusztulásra – nem is beszélve arról a milliárdnyi életről, ami rajtunk kívül lézeng ezen a hatalmas golyóbison.

Talán ha ismét megtanulnánk örömünket lelni a természetben, élvezni mindazt, amit adni tud (béke, nyugalom, felfrissülés, sorolhatnánk napestig), akkor az életünk is könnyebb lenne valamivel. És szebb is.

Hozzászólások