Így alakulnak a hosszú hétvégék 2016-ban!

Lássuk, mi vár ránk…

2016/01/03

Véget értek az ünnepek, sőt a szabadság is az emberek többségének, így holnaptól újult erővel szállhatunk vissza a mókuskerékbe. Ilyenkor gyakran gondolunk arra, vajon mikor lesz a következő alkalom, amikor nemcsak egy átlagos hétvégét tölthetünk itthon, hanem valamivel hosszabb időt is. Lássuk mi vár ránk 2016-ban!

Március 14. és 15.: Az első négy napos hétvégénk március 13-án, szombaton kezdődik. A munkaszüneti nap tehát keddre esik, így a hétfőt a március 5-i szombaton kell ledolgoznunk..

Március 27-28.: Húsvét

Május 1.: Vasárnap lesz, így nem befolyásolja az idei szabadságunkat.

Május 16.: Pünkösd

Augusztus 20.: Az államalapítás ünnepe sem hoz hosszú hétvégét számunkra, ugyanis idén szombaton lesz az országos “tűzijátékozás”.

Október 23.: Ez az ünnep pedig vasárnapra esik, úgyhogy a helyzet ugyanaz…

November 1.: Március 15-hez hasonlóan, keddre esik, ezért az előtte lévő hétfőt kell ledolgoznunk korábban, méghozzá október 15-én, szombaton.

December 24.: 2016-ban nem kell ledolgoznunk előre, úgyanis szombatra esik a szent este, így az egyetlen nap, amit “szabadságnak kapunk”, az december 26., hétfő lesz majd.

December 31.: Mivel szintén szombatra esik az év utolsó napja, január 1-je pedig vasárnapra, nem csak, hogy ekkor sem kapunk hosszú hétvégét, de a jövő év első munkanapját, rögtön el is kezdhetjük a következő napon, január 2-án.

Hozzászólások