Így állítsd meg az őszi hajhullást

2019/11/24

Hajunk az őszi-téli szezonban fakóbbá, töredezettebbé válik és a hajhullás is jellemzően intenzívebb ebben az időszakban. Állítsd meg természetes, otthoni hajpakolással a hajvesztést!

Fontos a megfelelő vitaminbevitel és az egészséges étkezés, egyszóval a haj belső táplálása, amit boostolhatunk egy kis házi pakolással is kívülről.

Nem is szaporítsjuk a szót, mutatunk is egy tökéletes pakolást, amelyet könnyen elkészíthestz otthon és akár egy hét alatt észrevehető hatást érhetsz el vele.

Szerezz be kókuszolajat, gyömbért, aloe vera gélt és ricinusolajat. Hajad hosszától és minőségétől függően határozd meg a kívánt mennyiséget és a mérőeszközöddel 2:1:1:1 arányban keverd a fenti hozzávalókat.

A kókuszolajat olvaszd meg, utána add hozzá sorban a reszelt gyömbért, az aloevera velejét és a ricinusolajat. Az aloe vera gélt egyszerűen kinyerheted magából a növényből, a levél belsejének kikaparásával. Keverd össze az alapanyagokat alaposan, és ha kész, vidd fel hajad tövére és 2-3 percig alaposan masszírozd ujbegyeddel a fejbőrödbe. A maradékot nyugodtan felviheted a haj többi részére vagy hűrőben eltárolhatod pár napig. 15-20 percig hagyd hatni a pakolást, utána pedig bő vízzel öblítsd le.

Hozzászólások