Így dobd fel a szobád fényét!

Hangulatos lámpa bura házilag

2015/03/10

Ha kevés pénzből, de praktikusan szeretnéd feldobni a lakásod, akkor a legjobb megoldás, ha magad csinálod! Egy kis hangulatvilágítással a szobád egészen új fényében tündökölhet!

Most egy olyan ötletet hoztunk el neked, amit játszi könnyedséggel tudsz elkészíteni te is, ha egy kicsit variálnál a háló, vagy a nappali hangulatán. Nincs hozzá másra szükséged, csak egy vintage lámpa burára, egy gombostűre, papírra és a fantáziádra, hogy milyen árnyékot szeretnél a falakon viszontlátni.

lámpa bura

Mi most egy városi látkép megoldásait mutatjuk be, de készíthetsz népi motívumokat, non-figuratív megoldásokat, a kreatívabbak elmehetnek egészen a portrékig is! A megoldás egyszerű, a fénye pedig káprázatos.

Célszerűen sötét színű burát használj, hogy a fény majd minél jobban érvényesülni tudjon a mintán és ne szűrődjön át az egész felületen. Az anyaga lehet vászon, vagy papír, mindenképpen olyan megoldást válassz, amit könnyedén át tudsz szúrni a tűvel. A papír talán azért jobb, mert abban biztosan megmarad a tű helye. Ha nem sötét a felület, akkor még azelőtt fesd be anyagfestékkel, vagy akrillal, mielőtt a szurkálásnak neki látnál, így nem tömíted el a lyukakat.

lámpa bura

Egy papírlapra rajzold meg a képet (városkép, felhőkarcolók, non-figuratív minták, motívumok), majd ezt a lapot helyezd rá a burára. Rögzítsd ragasztóval, hogy ne mozduljon el, majd a vonalak mentén kezd el kiszurkálni a képet.

Miután megvagy vele, helyezd vissza az állványra a burát és gyönyörködj a látványban!

Hozzászólások