Így építsd a karriered tudatosan!

Kérj segítséget tanácsadótól!

2015/03/03

Minden olyan embernek szüksége van karrier tanácsokra, aki a munkában eltöltött évtizedeket nem céltalanul és eredménytelenül szeretné leélni. A témát érintő legfontosabb kérdésekről Joó Zsuzsannával beszélgettünk, aki többek között abban is segít, hogy miképp építsd a karriered tudatosan.

Miért fontos az Ön szolgáltatása?

Egyre hosszabb időt töltünk a munkában – hiszen a nyugdíjkorhatár folyamatosan egyre későbbi –,  a  rohamtempóban zajló technikai és a gazdasági változások fenekestül fordítják fel a munka világát. Először azt vettük észre, hogy egyre több foglalkozás szűnt meg. Majd azt, hogy olyan állásokat hirdetnek, amelyekről elképzelésünk sincs. Lehet a helyzetet fokozni! Szakemberek azt állítják, a mai egyetemre beiratkozó még nem tudhatja, milyen munkakört, foglalkozást fog betölteni, mert az még nem létezik. Majd csak évek múlva születik meg.

jzs-225x300Hogy lehet így képben lenni?

Úgy látom, hogy a leginkább veszélyeztetetteknek van igazán szükségük karrier tanácsadásra, de mindegyik csoportnak másért. A pályakezdőknek többek között azért nehéz, mert a magyar munkahelyek „kész” embereket várnak. Olyanokat, akik azonnal hadra foghatók, rendelkeznek a munkához szükséges kompetenciákkal. De sajnos, ennek híre-hamva sincs. Az iskolákban, egyetemeken nem történik kompetencia fejlesztés, csak magoltatás, vizsgáztatás, a fiatalok nem látnak munkahelyeket.  Másrészt az egyes közép- és felsőfokú iskolák nem veszik, nem tudják figyelembe venni a vállalatok igényeit, így felesleges szakok sokaságát tanulják a fiatalok.
Hogy helyezkedjenek el így?

A második csoport a kisgyermekes anyák, akik gyesről térnének vissza. A több év kiesés után legtöbbször a helyüket betöltötték, az új feladatokat nem ismerik. Mivel a nők egyre később szülnek, a 35-40 éves anyák már nem is igen akarnak visszatérni a taposómalomba. Az ilyen korú, kisgyermekes anyákra nincs szükség a munkahelyek jelentős részében. Mi marad? Az önálló vállalkozás, az átképzés, de mit? – kérdik sokan, akik ebben a témában keresnek fel.

Napjaink legújabb negatív trendje, hogy már nem csak a 40 feletti nők, hanem már a középkorú férfiak sem kellenek a nagyvállalatoknak, hacsak valami különleges tudásuk nincs. Így a negyvenöt év feletti korosztály a harmadik csoport. Sajnos ők nagyon kis arányban kérnek segítséget. Vagy nem tudják, hogy vannak szakemberek, vagy nem mernek segítséget kérni, vagy nem hiszik, hogy van megoldás.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy mit tud segíteni egy szakember, kattints a Womanity magazinra a cikk további részéért.

 

Hozzászólások