Így gyógyítsuk a fájdalmas felfázást!

Házi praktikák, természetes alapanyagok

2014/10/05

A felfázás az egyik legkellemetlenebb betegsége a hűvös időjárásnak, hiszen nincs is annál rosszabb, mint percenként a mellékhelyiségbe szaladgálni, a szúrós, görcsölő érzésről nem is beszélve.

A felfázás, más néven hólyaghurut nőknél sokkal gyakoribb probléma, mint a férfiaknál. Ennek az az oka, hogy a női húgyvezeték rövidebb, ezért a baktériumok sokkal hamarabb feljutnak rajta, mint ahogy a szervezet védekezni tudna ellenük. Így alakul ki a fertőzés a húgycsőben és húgyhólyagban egyaránt. A hideg időjárás annyiban befolyásolja a felfázást, hogy ebben az időszakban a szervezet több veszélynek van kitéve, kevesebb vitamint fogyasztunk, és ezáltal legyengül az immunrendszerünk.

480108131

Mitől alakulhat ki a felfázás?

– A leggyakoribb ok, ha legyengül az immunrendszer. Ez által a baktériumok könnyebben megtámadják szervezetünket. Ez megelőzhető rendszeres vitaminszedéssel és helyes táplálkozással.

– A másik jelentős probléma: a stressz. Ha valaki stresszel, legyengül, és kevésbé tud ellenállni a betegségeknek.

Mit tegyünk ellene?

– A legjobb megoldás, a töménytelen folyadékfogyasztás. Ez által kimossuk a húgyhólyagot és a húgycsövet, megtisztítjuk a baktériumoktól. Minél előbb orvosoljuk a problémát, annál hamarabb múlik el és nem kell napokig szenvednünk tőle.

– Ha nagyon erős fájdalmak gyötörnek, érdemes forró fürdőt venni, ez enyhíti a fájdalmat.

– Egy tampont mártsunk bele natúr joghurtba, majd helyezzük a hüvelybe, ezt ismételjük meg minél többször. A natúr joghurt ph-ja szintén segít a gyógyulásban.

– Napi körülbelül 1000 milligramm C-vitamin bevitele savas kémhatásúvá teszi a vizeletet, ami gátolja a baktériumok szaporodását. Ha viszont antibiotikumot szedünk, oda kell figyelni, hogy milyen mennyiségű C-vitamin szedése ajánlott amellett, nehogy rossz következményei legyenek.

101848117

– A leghatásosabb, természetes orvosság a gyógytea fogyasztása. Főzzünk le 2 liter teát és még jó melegen kezdjük el kortyolni. A legjobb gyógyteák: cickafarkfű, medveszőlőlevél, kamilla és borsmentalevél tea.

-Közismerten a legjobb húgyúti fertőzéskezelő gyógymód, mely a gyógyteával kombinálva mégjobban fejti ki a hatását. Fogyasztható nyersen vagy kapszula illetve folyadék formájában is.

Rendkívül fájdalmas és nem múló felfázás esetében: 

Ha  derék- vagy lágyéktájéki fájdalmat tapasztalunk, belázasodunk vagy véres a vizelet, mindenképp keressük fel az orvost. Semmiképpen ne hanyagoljuk el, mert vesebetegség is kialakulhat, ami borzasztó fájdalmakkal jár.

 

Hozzászólások