Így javítsd fel a telefonodon a képeket!

Okos app-ok - csodás képek!

2014/12/03

Az okos telefonok egyik óriási előnye, hogy ha nincs nálunk fényképezőgép – és valljuk be, legtöbbször nincs nálunk – akkor is meg tudjuk örökíteni a pillanatot, amely különben elveszne örökre.

Az okos telefonoknak azonban nem mindig olyan okos a gazdája, mint a készülék, vagy legalábbis nincs tisztában azzal, hogy hogyan tud tökéletes képet készíteni vele. Ma már a szolgáltatók erre is kínálnak többféle megoldást, úgyhogy a képek egy nagy része helyrehozható, de legalábbis javítható vagy tökéletesíthető, ha ilyen igény merül fel.

Mintegy másfél tucat képszerkesztő eszközt kínál nekünk a  Photo Editor – Selfie Effects  nevű ingyenes androidos app., ami óriási dolog. Ezen felül nem csak saját képeinket, hanem a telefonunkon (Android 4.0-tól felfele) lévő bármelyik fotót is javíthatjuk, tökéletesíthetjük vele.

Az alkalmazás használata igen egyszerű: csak ki kell választanunk a képet, majd a szerkesztési opciót, és az okos app dolgozni kezd és csodás képeket eredményez a beállított kontraszt, fényesség, fókusz, általános javítás, stb. kiválasztott eszközöktől függően. Szűrőket is alkalmazhatunk, keretet választhatunk a képnek, akár matricákat tehetünk rá, sőt még írhatunk és rajzolhatunk is a képekre.

image
fotó: Apps

Ha kiválasztunk egy opciót, valós időben látjuk a változást, amit vagy elfogadunk, vagy nem (a készülék Back gombjával), ha tetszik azeredmény, akkor érintsük meg az Applyt, majd a Done-t, hogy véglegesítsünk.

Ezután lementhetjük telefonunkra a kedvünk szerint átalakított, felturbózott fényképet, de akár meg is oszthatjuk a legnagyobb közösségi oldalakon. Az app használata igazán egyszerű, és mivel semmibe sem kerül, egy próbát mindenképp megér.(forrás: HVG)

Hozzászólások