Így készíts préselt gyümölcsléből gumicukrot!

Egészséges és finom édesség házilag

2014/11/04

Imádod a gumicukrot, de cukortartalma miatt eszedbe se jutna, hogy egyél belőle? Íme a finom cukorka egészséges változata!

Mi kell ahhoz, hogy megvalósítsd a gumicukor egészséges változatát:

– 1,5 dl frissen facsart alma vagy körte leve (répával, mandarinnal vagy naranccsal is kombinálhatjuk)
– fél citrom leve
– 3 evőkanál zselatin (vegetáriánus gumicukor esetén pektin vagy agaragar)
– 2-3 evőkanál nyers méz: a nyers mézet 42ºC fölé nem melegítik, így a méz megőrzi a természetes enzim aktivitását, ellentétben az eladhatóság és kezelhetőség kedvéért hőkezelt mézzel, amely folyóssá és áttetszővé válik.

Mi kell hozzá?

– gyümölcscentrifuga

– szilikonforma

 

521436011

Így készítsük el!

1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet.
2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni.
3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyümölcslevet, és folyamatosan keverjük hozzá a zselatinos levet is.

Fontos, hogy csak melegítsük, és ne forraljuk fel a gyümölcslevet, hogy az értékes összetevők megmaradjanak. Ha szükséges habverővel keverjük simára az egészet!
4. Adjuk hozzá a nyers mézet és a citromlevelet.
5. Öntsük szilikon formába, és tegyünk 30 percre hűtőbe, vagy 10 percre fagyasztóba.
6. Kész is! 1,5 dl gyümölcsléből formától függően 15-20 gyümölcsös gumicukrot kaptunk. Ha nagyobb mennyiségben készítünk belőle, hűtőben 1,5 hétig is eláll.

 

1000_hazi-gumicukor-termeszetes-1728x800_c_20141103_085543

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzászólások