Így készítsd el a tökéletes bakancslistát!

Készítsd el a legjobb bakancslistát!

2017/12/29

Pár nap és átlépünk 2018-ba, így itt az ideje átgondolni, hogyan is telt a 2017-es év. Készíts bakancslistát, hogy jövőre biztos teljesüljenek a vágyaid! 

Bakancslistát nem csupán év végén lehet készíteni, de általában ilyenkor nagyobb késztetést érzünk rá. Itt az ideje, hogy szánj egy órát arra, hogy átgondolod mi is történt veled 2017-ben és mit szeretnél elérni 2018-ban. Lehet ez egy új munkahely, egy utazás vagy bármi amit megálmodtál magadnak, de még nem sikerült megvalósítani. Ha nem tudod, hogy kezdj hozzá a bakancslista elkészítéséhez, segítünk pár egyszerű tippel. 

Ha nem jön az ihlet, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:
– Mi az, amire évek óta a legjobban vágysz?
– Mi az, amit a legjobban megbánnál, ha idén, jövőre, vagy halálodig nem tehetnéd meg?
– Melyik az a kontinens, ország vagy város, ahová a legszívesebben eljutnál?
– Mitől félsz a legjobban?
– Miket szeretnél csinálni a barátaiddal, családoddal?
– Mik a céljaid az élet egy-egy konkrét területén: párkapcsolat, család, barátság, karrier, pénzügyek, egészség (testi és lelki), stb.?
– Van-e olyan tanfolyam (pl. valamilyen idegen nyelv), hobbi tevékenység (rajzolás, festés), vagy sport, amit mindig is szerettél volna kipróbálni?

worrytip-759x500

Pontosan fogalmazz!
A pontos megfogalmazás kulcskérdés, hiszen ha például az kerül a listádra, hogy “Szeretnék eljutni Párizsba”, az attól még, hogy például kocsival átutazol rajta, nem tekinthető beteljesült álomnak…igaz? 
Ehelyett inkább írd le ezt: “40 éves korom előtt szeretnék egy fotót készíteni az Eiffel-torony tetejéről.” Nos, így már biztos, hogy nem fél órás párizsi tartózkodás lesz a cél, ráadásul egyből egy végső határidőt is adsz magadnak!

Az összeírás:

1. Írj össze minimum 10 dolgot, amit szeretnél megtapasztalni az életedben!

2. Nézd meg vannak-e félelmeid azzal kapcsolatban, mi lesz, ha ezek mind megvalósulnak!

3. Ha vannak, akkor érdemes átgondolnod, hogy a múltadban volt-e olyan helyzet, amikor te saját magadat lebeszélted, vagy hagytad, hogy mások lebeszéljenek a céljaid megvalósításáról.

4. Ha átolvasod a listát, nézd meg, hogy el tudod-e fogadni azt az érzést, amit akkor tapasztalnál, ha megkapnád, amit szeretnél. Ha esetleg negatív érzésed támad bármelyikkel is kapcsolatban, nézd meg, mi lehet az oka.

bucketlist

Ha elkészült a lista:

1. Nézd meg időnként, hogy mindegyik aktuális-e még az életedben, mert előfordulhat, hogy már nem is szeretnéd egyiket-másikat, vagy mást akarsz helyette. Ha van ilyen, akkor bátran írd át.

2. Nézd meg, megtettél-e mindent azért, hogy megvalósuljanak a kitűzött céljaid. Gondold át, hogy igazán hiszel-e benne, hogy megvalósulnak.

3. Ha nem valósultak meg a dolgok, gondold végig, mikor volt olyan, hogy nagyon szerettél volna valamit, de nem kaptad meg, vagy amikor megkaptad, már nem tudtál neki örülni a sokáig tartó várakozás miatt.

4. Ha megvalósulnak a bakancslistád kívánságai örülj neki és ünnepeld magad. Esetleg vágj bele egy új listába!

forrás1, forrás2

Hozzászólások