Így készül a vörös bársony torta

Ínycsiklandó, krémes torta

2019/03/25

A vörös bársony torta igazi kuriózumnak számít a torták között, ám ez ne tévesszen meg, az elkészítése korántsem annyira bonyolult, mint hinnéd!

A red velvet cake, azaz a vörös bársony torta tipikusan az a sütemény, hogy meglátod egy cukrászdában és muszáj megkóstolnod, annyira különleges! 

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

  • 25 dkg vaj/margarin
  • 30 dkg porcukor 
  • 4 tojás
  • 3 dl író (vagy kefir)
  • 12 kávéskanál folyékony piros ételfesték (kell ennyi, hogy ennyire piros legyen a színe) 
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csapott evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
  • csipet só 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg liszt

A töltelékhez: 

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 darab (kezeletlen) lime vagy citrom
  • 5 dl hideg habtejszín

Elkészítés: 

1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, az írót, az ételfestéket, az ecetet, majd a kakaóporral, csipet sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.

2. Két darab, kb. 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, megtöltjük a masszával, és a 160 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt (két részletben is süthetjük persze, ha egy formánk van). Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, mindkettőt vízszintesen 2 lapba vágjuk (összesen 4 lapot kapunk).

3. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a cukorral, a citrus levével és héjával, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.

4. A krémmel összetöltjük a tortalapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Ugye, nem is olyan bonyolult? :) 

forrás

Hozzászólások