Így készül az ünnepekre és a jövő évre Lobó-Szalóky Lázár

Meglepő dolgokat árult el a frontember

2018/12/10

Beléptünk az év azon időszakába, mikor mindenki a szeretet ünnepét és az újévet várja. Ennek kapcsán kérdeztük a magyar frontembert Lobó-Szalóky Lázárt, hogy ő hogyan készül az ünnepekre.

Tudnivaló, hogy aki zenéléssel/énekléssel foglalkozik a december húzós időszak…Karácsonyi céges bulik, fellépések, szilveszteri mulatságok, stb. Ti hogy birkóztok meg ezzel?
“Mi nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen egész évben turnézunk, így ez decemberben sincs másképp. Idén azonban az új dalok írása és azok minél szélesebb körű bemutatása miatt csak egy koncertet vállaltunk a hónapra. December 29-én egy évzáró akusztikus koncertet tartunk Békéscsabán, a Sörbárban, ami szinte már olyan, mintha a banda kis “saját bárja” lenne, hiszen egy nagyon kedves barátunké a hely és haza járunk oda.”
 
Volt már olyan, hogy karácsony vagy szilveszter napján fellépésed volt vagy ilyet inkább nem vállalsz?
“Karácsonykor a legnagyobb örömmel, hiszen ilyenkor nagyon meghitt akusztikus köntösbe bújtatott dalokat átadni a közönségnek. Szilveszterkor azonban a zenekar nem vállal koncertet, ez az én döntésem volt. Nekem az év utolsó napja pár éve már egy lelki felkészülés a következő évre. Aznap szoktam átgondolni és rendbe rakni magamban az aktuális év sikereit, hibáit és gondolkodni azon, hogy lehetnék jobb ember és zenész is egyaránt.”
Lazar_§2
 
Hogy éled meg ezeket a karácsonyi fellépéseket?
“Különlegesek a karácsonyi koncertek természetesen, hiszen teljesen más atmoszférája van és valahogy a közönség is jóval nyitottabb és boldogabb ilyenkor. Csodálatos lenne ha minden egyes nap ilyen lehetne az évben!”
 
Kicsit térjünk át a karácsonyra: te miért szereted leginkább ezt az ünnepet?
“Számomra azért nagyon fontos, mert ilyenkor összejön az egész család és meghitten, kellemes hangulatban ünnepelünk.”
 
Mit gondolsz, kellemesebben telnek az ünnepek ha az ember párkapcsolatban él vagy a család az elsődleges ilyenkor?
“Természetesen, hiszen ha szerelmes vagy, az még egy plussz töltetet is ad a karácsonyi időszaknak. Főleg, hogyha szereted a Kedvesed családját is. Én azt gondolom ezek az igazi ajándékok.”
 
Te hogy/hol ünnepled idén a karácsonyt?
“Mivel egész évben utazunk természetesen a karácsony napjai a szülői házban telnek majd el. Azt hiszem, ez mindig is így lesz.”
 Lazar01
Szilveszterre vannak már terveid?
“Lehet sokan meglepődnek majd rajta, de én általában Szilveszterkot otthon vagyok a szüleimnél. Úgy érzem nagyon túl van misztifikálva ez a nap, eléggé kiábrándító látni azt, hogy sokan kizárólag azért részegednek le, mert ezen a napon “kötelező bulizni”. Jövőre harminc éves leszek és az idei év végén azt határoztam el magamban, hogy minden olyan emberrel szeretnék békét kötni, akikkel az évek során összevesztünk és eltávolodtunk. Nyilván nem nehéz kitalálni, hogy leginkább a Dirty Slippers volt tagjaira gondolok és azokra a bizonyos 2015-ös tagcserékre amelyen akkor nagyon sokan meglepődtek. Sokszor rossz és kegyetlen döntéseket hoztam, melyeknek okai mára már hibáknak tűnnek. De minden erőmmel azon vagyok, hogy ezeket a dolgokat helyére tegyem és meglátjuk, hogyan sikerül. Nem akarok már haragban lenni senkivel. Az emberi oldala mellett pedig nagyon nagy erőkkel fogom bele vetni magam a 2019-es évbe, több dallal is fogunk jelentkezni, amelyekkel nagyon szeretnénk komoly rádiós játszásokat elérni. Tavaly szilveszterkor írtam le először egy A4-es lapra azokat a célokat, kívánságokat és terveket, amelyeket a szeretteimnek és magamnak szeretnék “kérni” és kívánni, Istennek hála sok meg is valósult. Ezeknek a tervezési dolgai jelentik nekem a szilveszter éjjelét, amellett, hogy idén is családi körben fogunk koccintani majd éjfélkor.”
Hozzászólások