Így kísérték utolsó útjára Jules Bianchit

2015/07/21

Családja, rajongói és pilótatársai körében temették el kedd délelőtt a tragikus balesetben 25 évesen elhunyt Jules Bianchit.

A Forma-1 ifjú pilótájától szülővárosában, Nizzában vettek örök búcsút, ahol tavaly októberi balesete óta kezelték. A gyászszertartáson részt vettek a családtagok és a barátok, valamint az autóssportág rajongói és több pilóta is.

A kedd délelőtt tartott temetésen ott volt a címvédő, Lewis Hamilton és csapattársa, Nico Rosberg, a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel, Jenson Button, Felipe Massa valamint Adrian Sutil is. Búcsút vettek fiatal kollégájuktól a honfitársak is: Romain Grosjean, Jean-Éric Vergne és Charles Pic is. A pilóták láthatóan nehezen viselték barátjuk elvesztését: többen sírtak, Massa zokogott a koporsó mellett.

Jules Bianchi temetésén a Forma-1-es világ legnagyobb nevei is részt vettek. Ott volt Jean Todt, az FIA elnöke, Éric Boullier, a McLaren-istálló vezetője, valamint olyan legendák, mint Alain Prost, valamint Bianchi honfitársa, a szintén versenyző Patrick Tambay, aki a következőket mondta a fiatal pilótáról:

„Jól ismertem Jules-t, majdnem egykorú a fiammal, Adriennel, együtt gokartozva nőttek fel. Számtalanszor versenyeztek egymással Brignoles-ben, később a Forma–3-ban is. Bianchit igazi győztes mentalitás jellemezte, de sajnos a Forma–1-ben soha nem kapta meg a lehetőséget arra, hogy jó autót vezessen. Biztosra veszem, hogy ő lett volna Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál. Sajnos már nem élhette meg. Jules személyében óriási veszteség érte a Forma–1-et” – idézte az egykori pilóta szavait a Telesport.

 

Jules Bianchi tavaly októberben szenvedett balesetet a Japán Nagydíjon, és bár az orvosok azóta is küzdöttek az életéért, péntek hajnalban, szülővárosában halt meg. 1994 óta ő az első pilóta, aki futam alatt szerzett halálos sérülést. 

Hozzászólások