Így köszönt be a december!

Délután akár 10-16 fokra is számíthatunk

2015/12/01

Továbbra is sok felhő lesz felettünk, de helyenként hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Szórványosan továbbra is kialakulhat kisebb eső, zápor. A nyugatias szelet többfelé erős, viharos lökések kísérhetik. Folytatódik az enyhe idő, hajnalban 2-8 fok, délután 10-16 fok várható.

Enyhébb napok jönnek, havazás, havas eső sehol sem várható. Kedden szórványosan lehet kisebb mennyiségű csapadék, mely eső formájában fog hullni, majd szerdától szárazabb időszak jön.

Front nem lesz térségünkben, de ennek ellenére hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Elsősorban az északi, északkeleti tájakon élők körében fokozódhatnak az ízületi bántalmak. A szeles idő nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat, ugyanakkor ronthatja komfortérzetünket. A borongósabb, kissé csapadékos tájakon élők lehangoltabbak lehetnek, fáradtabbnak érezhetik magukat. Fogyasszunk sok gyümölcsöt az immunrendszerünk védelme érdekében!

Szerdán kezdetben helyenként még kisebb eső előfordulhat, de napközben számottevő csapadék már nem várható. Nyugat, délnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Továbbra is lesznek kissé szeles tájaink. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul, északkeleten várható a hűvösebb idő.

Csütörtök reggelre többfelé köd képződik, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék nem várható. Gyenge marad a légmozgás, ugyanakkor mérséklődik a nappali felmelegedés.

Pénteken sokfelé ködösen indul a nap, mely napközben több helyen tartósan is megmaradhat. A hétvégén is sokfelé ködös reggelre és erősen felhős, borongós nappalokra számíthatunk számottevő csapadék nélkül. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a ködösebb tájakon csak 5-6 fok körül maradhatnak a maximumok.

Forrás: Időkép

Hozzászólások