Így köszöntötte kisfiát Ördög Nóra

Vencel egy éves lett!

2015/08/05

Van ok az ünneplésre Ördög Nóra családjában, hiszen a műsorvezető kisfia, Vencel egy éves lett! Ennek alkalmából Nóri egy kicsit visszatekintet az elmúlt 365 napra.

Ördög Nóra élete fenekestül felfordult, amikor másodszorra is terhes lett, mégis sokszor úgy érzi, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy anyuka – méghozzá kétszeres. Venci egy évvel ezelőtt született meg, ennek alkalmából anyukája egy édes poszttal lepte meg.

„Mondhatnám, hogy milyen furcsa, hogy már eltelt egy év, mióta Venci megszületett, hogy rohan az idő, stb. De valahogy én inkább azt érzem, hogy a világ legtermészetesebb dolga, hogy Venci velünk van, és olyan, mintha mindig is így lett volna. Nem egy éve, hanem minimum 10 vagy 100, mióta világ a világ. Venci érkezésével ugyanakkor magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, olyan, mintha feltekerték volna a színeket, minden sokkal intenzívebb. Pedig azelőtt sem volt fakó…” – írta a büszke anyuka a Kisfelfedezőblogon.

ordog_nora
Ez a kép alig egy éve készült – azóta Venci kész úriember lett

Bár Nóri sokszor érzi azt, hogy két gyerek anyukájának lenni mégiscsak sokkal nehezebb feladat.

„Mióta Venci van, sokkal jobb anyának érezhetem magamat. És sokkal rosszabbnak is.
Jobb anya lettem, mert már nem kellett ráfeszülnöm a szoptatásra, az altatásra, a feladataim összehangolására. Lazán ment, görcsök nélkül, jólesően a legelső pillanattól, ahogy azt már Micinél is kellett volna, de a rutintalanságom és a maximalizmussal kevert megfelelni akarásom egyszerűen nem engedte. Vencinél több energiám maradt arra, hogy egyszerűen csak élvezzem, hogy van egy ilyen csodálatos kisfiam, anélkül, hogy folyamatosan az kattogna a fejemben, hogy mindent jól csinálok-e.

De azt is meg kell élnem, hogy rosszabb anya lettem, mert ha mennem kell, akkor most már nem egy, hanem két gyereket hagyok másra. Az elválásnál dupla sírás, dupla elterelés, dupla lelkiismeret-furdalás” – írta Nóri.

Olvass még Ördög Nóráról!

Hozzászólások