Így küzdenek az igazi férfiak!

Középkori csaták a modern korban

2016/08/02

Ha azt hiszed, hogy kemény csávó vagy, és bárkivel bármilyen küzdelemben kiállnál, akkor megmutatjuk, hogyan küzd napjainkban egy igazi lovag!

Láttál már brutális kiütéseket bokszmeccsen, állkapcsot recsegtető könyökléseket a sikátorokban, esetleg bordatörő térdeléseket egy-egy MMA mérkőzés alatt? Ők is tökös srácok, egy percig sem vitatjuk. De az igazi férfi nem így küzd. Az igazi férfi sisakot csap a fejébe, kardot és pajzsot ragad, és úgy megy neki az ellenfélnek! Az igazi férfi ugyanis napjainkban is lovag.

Kicsi korom óta szívem egyik csücske a kopjatörés. Sajnos még nem volt szerencsém kipróbálni, bár ennek a szervezetem és különösképp a bordáim kifejezetten örülnek. Szerencsére azonban mások nyugodtan hódolnak mind a mai napig ennek a… nos, nevezzük sportnak. Ha valaki nem tudná, miről van szó: két lovag  egymásnak vágtat lóháton, és legalább az egyiküknek ez nagyon fáj. Néha mindkettejüknek.

Ha esetleg nem tudsz lovagolni, akkor sincs nagy gond! A gyalogos összecsapások ugyanolyan népszerűek, mint a kopjatörés. Egy-egy ilyen ütközetben 3,5,10 vagy 15 harcos csap össze, és bizony akkorákat vágnak egymásra a karddal vagy épp fejszével, hogy páncél nélkül bizony csont törne és hús szakadna. 

Ezeknél az ütközeteknél nem csak a fegyverforgató képességei, hanem az állóképessége is sorsdöntő lehet. Egy fémveretes pajzs, még ha fából is van, akár 3-5 kilót is nyomhat, és ha valaki nem szeretne lila foltokat másnapra, akkor nem árt, ha az érkező penge útjába emeli. Emellett a páncélban sétálás sem tartozik épp az üdítő tevékenységek közé.

Persze a hagyományőrzők között is akadnak olyanok, akik egyedül a saját képességeikben bíznak, és nem szeretnek csapatban játszani. Nekik sem kell kétségbe esniük, ugyanis egy az egy elleni párbajokat is rendeznek. Igaz, ezeket valamivel másabb körülmények között, és inkább hasonlítanak egy bokszgálára mint egy középkori harcra. Ennek ellenére velük sem biztos, hogy kiállnánk, az úrfiak ugyanis nem kímélik egymást, ellenben gyakorlottak.

Ha szeretnétek jobban megismerkedni a sportággal, EZEN A LINKEN találhattok további hasznos információkat. Ha pedig esetleg tornát szerveztek, vagy csak magyarországi képviselői vagytok a szervezetnek, okvetlenül jelezzétek ezt nálunk!

Hozzászólások