Így lassítsd az öregedést, ha elmúltál 30 éves

Természetes fiatalítás, növényi ős sejtekkel

2015/02/27

Általában az első ráncok megjelenése készteti a hölgyeket az átgondoltabb bőrápolásra. Nincs azonban könnyű dolgunk, amikor választanunk kell a kínálkozó lehetőségek közül, de az öregedést mindenképpen szeretnénk lelassítani.

A tudomány fejlődésével a kozmetika is lépést tart, így egyre korszerűbb és hatékonyabb összetevőkkel találkozunk. A bőr működésének alaposabb megismerésével lehetővé vált olyan hatóanyagok kifejlesztése, melyek támogatják a bőrben zajló folyamatokat, melyek 30 éves kor után lelassulnak és végső soron a bőr öregedéséhez vezetnek.
Ezeket a kozmetikumokat nevezzük „cosmeceutical”-oknak. A kifejezés az angol kozmetikum és gyógyszerészet kifejezésből alakult ki.

Face Massage.  Close-up of a Young Woman Getting Spa Treatment.

„A legkorszerűbb hatóanyagok közé tartoznak a növényi őssejtek illetve a különféle kisméretű peptid molekulák, melyekhez hasonlóak a bőrben is találhatóak. A növényi őssejt kivonatok olyan faktorokat tartalmaznak, melyek a bőr folyamatos megújulásában szerepet játszó őssejtek működését támogatják. Ennek köszönhetően a bőr egy „fiatalosabb” működésre kapcsol”- árulta el Kürti Éva, a Fytofontana Stem Cells szépségszakértője, majd hozzátette, hogy a peptidek többféle szerepet is betölthetnek.

„Támogathatják a bőrben a kollagén és elasztin termelődését, melyek a rugalmasságért és tömörségért felelnek. Már a 30-as életévekben csökken ezek termelődése, mely a bőr lazább szerkezetéhez, megereszkedéséhez vezetnek. Így alakulnak ki a statikus ráncok, melyek a száj körül, az áll vonalon és a szem alatti területen árkoltsághoz vezetnek.  Másfajta peptidek hatással lehetnek a bőr középső rétegének megújulására, illetve mérsékelhetik vagy megelőzhetik a mimikai ráncok kialakulását.

 

iStock_000029755502_Small

 

Ez utóbbiak hasonló elven működnek mit a botulinum toxin, de két jellemző különbséggel. Egyrészt hatásuk lassabban, lágyabban és folyamatos használat mellett alakul ki, tehát nem kell tartani természetellenes változástól. Másrészt fájdalommentesek, nem okoznak maradandó elváltozást és nem lehet túladagolni. A Fytofontana StemCells kozmetikumok ránctalanító termékei az arctisztítástól az arc és a szemkörnyék ápolásán keresztül a makacs ráncok célzott kezeléséig, a különféle ráncokra kínálnak megoldást. A termékek fő hatóanyaga a TrioStem3 Complex, mely kétféle növényi őssejt hatását fokozza egy humán sejtaktivátor összetevővel, ezáltal a bőr megújulása még intenzívebb. Az arclemosó bőrnyugtató gyógynövény kivonatokkal alapozza meg a további bőrápolást, míg a ráncok egyénre szabott kezelését a különféle peptidek biztosítják. Az aktív hatóanyagok bejutását a bőrbe, a liposzómás formula teszi lehetővé.”

Hozzászólások