Így lehet gyönyörű, csókos ajkad télen is!

Fogadd meg a tanácsokat és csábíts!

2015/02/18

Ugye te is kívánatosan puha, csókos ajakra vágysz az év minden percében? Télen azonban nem mindig könnyű ezt fenntartani. Eláruljuk, hogyan lehetséges.

A dehidratáltságtól, a hideg időtől, életterünk száraz levegőjétől, a megfelelő vitaminok hiányától is kialakulhat az ajakszárazság. Rengeteg oka lehet annak, hogy ez az érzékeny terület kiszárad, veszít feszességéből, szépségéből.

Az ajkak esetében is a klasszikus alaplépéseken múlik a siker. A bőr az a szerv, amely nagyon gyorsan ad választ és jelzést testünk állapotáról, a bennünk zajló folyamatokról. Ha meglátjuk ezeket a jeleket, harmonikus, szép és egészséges külsőt varázsolhatunk magunknak. Az ajkak állapotán négy egyszerű rutin lépéssel látványosan segíthetünk.

Megújulás – eltávolítani az elhalt, felesleges réteget

Az ajkak felületén az elhalt, elszáradt apró bőrdarabokat kíméletesen el kell távolítanunk. Bőven elég, ha hetente egyszer a fogkefe sörtéit segítségül hívva átmasszírozzuk, átradírozzuk az ajkainkat. A művelet után sokkal selymesebb, finomabb lesz felületük, tapasztalni fogjuk, hogy egy friss, élőbb réteg bukkan elő, és könnyebben eloszlik rajta az ajakápoló is. Ezt a technikát még hatékonyabbá teheted, ha készítesz egy házi ajakradír, például só/cukor és olívaolaj keverékéből, vagy méz és cukor kombinációjából. Lényeg, hogy kemikáliától mentes egyveleget alkalmazz, és legyen egy szemcsésebb összetevője az ajakradírnak, mert ez segít eltávolítani a nem kívánatos sejteket. Jusson eszedbe, a megtisztított felület ilyenkor még inkább ki van téve a kémiai és környezeti hatásoknak, így ez az a pillanat, amikor mindenképpen az ápolásnak kell következnie.

iStock_000016238869_Small


Ápolás – megadni a védelmet

Naponta többször is bekenhetjük az ajkainkat az erre fejlesztett ápolókkal. Érdemes olyat választani, amelyikben nem tartalmaz mesterséges anyagokat, mert ezek a kemikáliák hosszútávon nem segítenek fenntartani a szervezet és a bőr egyensúlyát. A természetes ajakápolókkal kevésbé esik túlzásba az ember, hiszen hatásuk hosszabban érezhető. Igény szerint naponta többször is alkalmazhatod a számodra kedves ajakápolót.

Zsírozás – arra az esetre, ha muszáj rúzst használni

Ha muszáj rúzst használnod, használj natúr változatot – előírás ide vagy oda, szabadon választhatsz olyan rúzst, ami nem tartalmaz kemikáliát, illetve zsírosabb, ápoló állagút. A rúzs alá felvihetsz egy zsírosabb ajakápoló réteget is. Ne feledd, ez a minimum, amit megtehetsz azért, hogy ajkaid védd.

iStock_000054915396_Small


Pakolás – ha nagyon rossz a helyzet

Előfordulhat, hogy nagyon rossz állapotba kerülnek az ajkaid és szükséged van egy kiadós ajak pakolásra. Mit tudsz tenni? Kenj mézet az ajkaidra és hagyd rajta 10-20 percig. Fokozhatod a hatást magas zsírtartalmú tejszínnel. Ezt a pakolást is előzze meg a fogkefés megtisztító művelet.

Csokis-kókuszos ajakír

Hozzávalók:

  • 4 g finomítatlan shea vaj
  • 6 g finomítatlan kakaóvaj
  • 6 g szűz kókuszvaj
  • 1 db természetes E-vitamin kapszula tartalma

iStock_000016356397_Small

A kakaóvajat és a shea vajat kezdd el olvasztani gőzfürdő felett, majd add hozzá a kókuszvajat is. Keverd össze, és hagyd kihűlni – már kész is. A végeredmény csoki illatú lesz, szerintem felesleges hozzá illóolajat adni, de ha szeretnél tehetsz bele azt is. Pár csepp elég; a citrusos illóolajakkal vigyázz, mert fényérzékennyé tehetnek. Az E-vitamin bőrápoló tulajdonsága mellett megnöveli az ajakápolód élettartamát, de ha nincs, kihagyhatod, anélkül is sokáig eláll.

Forrás: Manna

Hozzászólások