Így lehetsz káprázatos és gyönyörű szilveszter éjjelén

Add meg a módját!

2015/12/31

Az elegancia és stílus szilveszter éjjelén hatványozottan fontos szerephez jut az életünkben. Van, aki lazán és kényelmesen, van, aki koktél- vagy estélyi ruhában szereti köszönteni az új év első pillanatát, de az biztos, hogy mindenki igyekszik különleges összeállításban ünnepelni.

Az estélyi ruhák világa, talán kivétel nélkül mondhatom, minden nőt lenyűgöz. A férfikat kevésbé hozza lázba az ünnepi készülődés, de egy-egy jeles alkalom során ők is szeretik a legszebb ingüket és öltönyüket elővenni a szekrényből. A báli hangulat varázsa, a készülődés, az átalakulás Hamupipőkéből hercegnővé egészen más dimenzióba repíti a nőket. Egy ilyen esemény lehetővé teszi számunkra, hogy kiszakadjunk a szürke hétköznapokból és valami egészen egyedit és különlegeset viseljünk, amit csak ilyenkor tehetünk meg. Volt néhány év, amikor a lazaság és a kényelem került előtérbe, a feltűnő ruhák, estélyik és bálok háttérbe húzódtak, vagy egy bizonyos réteg szórakozását jelentették. Manapság a szórakozóhelyek nyújtotta lehetőségek között válogatva bizony azt is figyelembe kell venni, milyen közegben töltjük az utolsó órákat, és ilyenkor főleg a buli határozza meg az estét. Nem mindegy tehát, melyik szempont dominál a megfelelő ruha kiválasztásánál, viszont az tény, hogy egyre magabiztosabban tér vissza az elegancia és ünnepi hangulat fennköltsége egy-egy ilyen alkalom során.

halaszeva
HALASZEVA Collection

A tapasztalatom az, hogy erősödik az emberekben az az igény, hogy egy kicsit még több alkalmat teremtsenek az életükben. Egyre több elegáns étteremben, hotelben vagy akár egy lakásban tartott évbúcsúztatón is szívesen viselnek öltönyt és estélyit” – mesél nekünk tapasztalatairól Halász Éva, a HALASZEVA Collection tervezője, aki már évek óta az egyik legismertebb hazai divattervező, számtalan nőt tett boldoggá esküvői ruháival, de rengeteg ismert személy választja ruhakölteményeit rangos eseményeken, amelyek kivétel nélkül garanciát jelentenek a nőiességre és az elismerő pillantásokra. Elsődlegesen inkább koktélruhákat készítünk szilveszter éjszakára, és nem nagyestélyiket, amit én egy kicsit sajnálok is, hiszen olyan kevés alkalom van, amikor egy nő egy csodálatos estélyibe bújhat. Azt azonban fontosnak érzem elmondani, hogy ha tényleg egy elegáns ünneplést akarunk, akkor annak valóban adjuk meg a módját. Sokszor látom, hogy a ruhaválasztásra még volt idő, de már a fodrász, sminkes munkája lemaradt, pedig ezek is ugyanolyan fontos részletei a tökéletes ünnepi megjelenésnek, hogy az összhatás igazán lenyűgöző legyen” – teszi hozzá a tervezőnő.

halaszeva (2)
HALASZEVA Collection

Valóban, az ünnepi hangulat teljessége nem csak abból áll, hogy magunkra öltünk egy csillogó, flitteres ruhát, hiszen ezek a szettek kifejezetten igénylik, hogy minden fronton a maximumot hozzuk ki magunkból. És van még valami, ami az utóbbi években fontos szerephez jutott! “Manapság az emberek a koktélruhákat részesítik előnyben az estélyivel szemben, de mindenképpen szeretik megadni a módját a szilveszternek, és valami igazán különleges, egyedi ruhába bújnak ilyenkor. Viszont még valami komoly hangsúlyt kapott az elmúlt időszakban, ez pedig a kiegészítő” – árulja el Szerencsés Gabó, aki saját nevével fémjelzett márkájával 2012 tavaszán robbant be a divatpiacra, sikere pedig a letisztultságban, eredetiségben és frissességben rejlik, némi vagánysággal fűszerezve. “A klasszikus hagyományok már elévültek, hisz másképp ünneplünk mint ezelőtt. A kényelem fontos szempont, de a megjelenés, az összkép még mindig elsődleges. A megjelenésünk lehet akkor is elegáns, ha közben nem feszengünk, ha egy laza, könnyed ruhát viselünk. Az a hagyomány, hogy egy különleges, alkalmi ékszerrel egyedivé tehetjük a legegyszerűbb fekete ruhát is, továbbra is él!”

szerencses gabo
Gabo Szerencses

A Gabo Szerencses márka tervezője egyetért azzal, hogy sokan szeretnek ilyenkor valami igazán egyedit magukra ölteni. A testhezálló koktél ruhák nagyon kedveltek még mindig, de az oversize stílusú fazonok kényelmük miatt szintén népszerűek. Ebben az évben a dekoltázs hangsúlyozása helyett a hátra és a derékra fókuszálnak a szabásvonalak. A különleges felületű, merészebb anyagok kombinálása is jellemző” – tudtunk meg néhány trendi tippet a tervezőtől.

szerencses gabo (2)
Gabo Szerencses

Abban mindketten egyetértenek, hogy egy ilyen ruhaköltemény meghatározó darabja lehet a gardróbunknak. Éppen ezért sokan választják a személyre szabott kreációkat, hiszen így abban is biztosak lehetünk, hogy nem jön velünk szembe a valamelyik fast fashion márka fogasáról leakasztott ruha. Hogy az egyediségnek ára van? Éva erre is tökéletes javaslattal szolgál: “Sokan aggódnak amiatt, hogy kétszer ugyanazt a ruhát nem vehetik fel, mert megszólják, de egy-egy ilyen darab mégis drága ahhoz, hogy csak egyszer viseljék. Ezt a szempontot érdemes figyelembe venni a készítésnél és kitalálni valami olyan plusz megoldást, amitől legközelebb egészen más összhatással bír az alapestélyink, mintha csak egy új ruhát öltöttünk volna magunkra.”

Bárhogyan is dönts ma este, a könnyed elegancia, avagy a vibráló nagyvilági megjelenés mellett, mi minden esetre Nagyon Boldog Új Évet kívánunk neked és ne felejtsd, az RC News stábja 2016-ban is azon fog dolgozni, hogy részese legyél a mindennapoknak.

BÚÉK!

Hozzászólások