Így lesz saját babzsákfoteled

A párna, amiből ki se akarsz szállni

2015/06/16

Mindig is arra vágytál, hogy legyen egy saját babzsákfoteled? A boltokban kapható megoldások, bár szépek, többnyire igen borsos áruk miatt könnyes szemmel mész el mellette? Tudunk rá megoldást!

Ha világ életedben arra vágytál, hogy legyen a szobádban egy kényelmes és puha babzsákfoteled, akkor itt az alkalom, hogy elkészítsd magadnak! A boltokban többnyire csak nagyon drágán lehet ezeket a különleges ülőkéket beszerezni, pedig tulajdonképpen a benne lévő tartalmon kívül igen alacsony költségvetésű termékről van szó.

Számtalan formájú, méretű, színű és anyagú babzsákfoteled lehet, még arra sincsen szükség, hogy két egyforma megoldás szülessen. Kényelmük éppen abban rejlik, hogy a benne lévő anyag felveszi a formádat, tehát még ha el is szabnád kicsikét, akkor sincsen semmi gond! A legegyszerűbb mintával kezdjük, hogy biztosan sikerélményed legyen, az internetről pedig számtalan szabásminta tölthető le, ha kedvet kaptál a készítéséhez!

Amire szükséged lesz:

  • vászon, kétféle vastagságban (vékony a bélésnek, vastagabb a huzatnak)
  • varrógép
  • cérna
  • gombostű
  • filctoll
  • polisztirol gyöngy

Fogd meg a vékonyabb vásznat, terítsd ki a földön. Helyezd a közepébe a gombostűt és az általad választott távolságban húzz egy egyenlő sugarú kört. Használd a cérnát segítségül. Mérd le, hogy mekkora fotelt szeretnél, legyen a középpont a gombostű, feszítsd ki a cérnát, a végét kösd rá egy filctollra és rajzold meg az ívet. Ideális esetben kb 110 cm széles sugarú kört rajzolj.

babzsák

Vágd ki a vászonból az anyagot, csináld meg kétszer. Varrd össze a bélést, ügyelj rá, hogy jól zárt legyen a vászon, hogy a polisztirol gyöngyök ne kezdjenek önálló életbe. Az egyik ponton hagyj egy 10-15 cm hosszúságú nyílást, ahol majd beletöltöd a gyöngyöket. Ha ezzel megvagy, varrd be a száját. Ne tömd ki teljesen, hogy legyen majd a gyöngyöknek mozgástere, amivel felvehetik a formádat, ha belehuppansz.

babzsák2

Most már csak a huzat van hátra. Ismételd meg az első lépést olyan formán, hogy néhány centivel nagyobbra hagyod a kör ívét. Akár cipzárt is varrhatsz rá, hogy mosható legyen az anyag. Ha egyszerű fehér anyagot vásároltál, akkor most jöhet csak igazán a kreatív éned kibontakoztatása. Vágj félbe egy burgonyát, cikkezd be, és mint régen az iskolai szakkörön, mártsd festékbe és pecsételd össze a vásznat.

babzsák3

babzsák4

Hagyd megszáradni, majd ha ezzel megvagy, akkor a béléshez hasonlóan varrd össze a két félkört. Most már csak egyetlen dolog van hátra: élvezd az alkotásod, helyezd magad kényelembe!

babzsák5

Hozzászólások