Így lesz tökéletes tested gombnyomásra

Ez a boldogság mércéje?

2015/05/18

Gyakran a véleményvezéreket éri a legtöbb támadás, hiszen ők azok, akik teljes valójukban vállalják önmagukat a nagy nyilvánosság előtt. De mi történik olyankor, amikor egy fitness blogger kap hideget-meleget? Te megváltoztatnád a testedet egy gombnyomásra?

Cassey Ho megmutatta. Ő az a lány, akinek több mint két millió feliratkozója van a videómegosztón, rengeteg embernek nyújt segítséget és ad tanácsot, ezzel együtt inspirálja őket a testmozgásra és az önelfogadásra. Mégis, annak ellenére, hogy első kézből nézhetjük végig videóit és láthatjuk, mennyi energiát fektet saját testébe, azon túl, hogy másoknak is segít, neki is meg kell küzdenie a negatív kommentelőkkel. Megható, de gondolatiságában mégis ironikus videójában megmutatja, hogyan lehet egy gombnyomásra neked is olyan tested, mint amit tőle elvárnak.

Ez azért meglepő, mert mindenki egyértelműen láthatja, milyen adottságokkal rendelkezik és hogyan él. Folyamatosan edzi magát, motiválja az őt követőket és rengetegen fordulnak hozzá segítségért. De még így sem tudja kivonni magát azon vélemények alól, amelyek alakját illetik. Pedig a kövérnek és túl izmosnak egyáltalán nem mondható filigrán kis nő éppen a testével keresi kenyerét, mint személyi tréner.

Mi a tökéletesség mércéje?

Cassey-nek már fiatalon rengeteg előítélettel kellett megküzdenie. A Los Angelesben élő nő ázsiai származása miatt sok kritikával találkozott a közvetlen környezetében is, hiszen állítása szerint abban a közösségben, ahol ő él, nem egészen elfogadott, ha valaki nem ügyvéd, vagy orvos lesz. Ő mégis másképp döntött és egészen más utat választott magának.

Ahogy arról már mi is írtunk, az ázsiai származású nők eleve kerekebb idomokkal, rövidebb lábakkal és szélesebb csípővel vannak megáldva. Cassey a fitness mellett tette le a voksát, amit nagy sikerrel közvetít követői felé a Youtube-on. Megdöbbentő, hogy még így is mennyien kritizálják az alakját és milyen támadásokkal kell megküzdenie. Ezért döntött úgy, hogy készít egy videót arról, milyen lenne, ha eleget tenne a kommentknek, és itt-ott lefaragna magából, vagy éppen hozzáadna testéhez. Ehhez pedig a photoshoppot hívta segítségül, amivel teljesen átalakítja testét. Így lesz a csinos nőből egy piszkafalábú, kerek fenekű, nagy mellű műbaba, aki egyértelműen nem lett boldogabb az új testében.

Mi történne, ha egy gombnyomásra vékonyabb lenne a derekad? Vagy lefaraghatnál pár centit a csípődből? Min változtatnál, ha ilyen könnyen menne a dolog? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a két perces videóban, amit már több mint hat millióan láttak, és mutatja meg, hogy nem biztos, hogy boldogabb ember lenne tőle, ha megfelelne az idealizált világ elvárásainak. A tested egy eszköz, amit formálhatsz ugyan, de benne kell élned.

“Az elmúlt néhány hónapban rengeteg negatív hatás ért, ami kifejezetten a személyem ellen irányult. Én is emberből vagyok, még jó, hogy ugyanúgy megviselt, mint másokat” – mondja Cassey. “Aztán jött egy ötlet, hogyan tudnám megmutatni milyen lenne, ha úgy néznék ki, ahogy ők akarják.”

Cassey üzenete az, hogy a cyber térben lévő rosszízű kommentek és kritikák nagyon komoly hatást tudnak kiváltani másokból, lelkileg megtörhetik az embert, ezért azt tanácsolja mindenkinek, előbb gondolkozzanak, mielőtt véleményt nyilvánítanak. A videót itt tudod megnézni:

Hozzászólások