Így még biztos nem csináltál pizzát!

Rendhagyó recept a hétvégére

2016/04/22

Megannyi recept kering a neten, ami állítólag megmutatja, hogy készül a tökéletes pizza. Mi most elhoztuk az igazi, a tökéletes, az utánozhatatlan receptet!

Valószínűleg elhanyagolható azon emberek lélekszáma, akik szerint a pizza nem tökéletes bármikor, bármilyen étkezésre. Hiszen a mondás is így szól:

Pizza is love, pizza is life

Ennek apropójából hoztunk nektek egy csodálatos kis videót, amiből megtanulhatjátok, hogyan is kell elkészíteni a a tökéletes pizzát!

Természetesen van igazi pizzareceptünk is, mutatjuk:

pizza-stock

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt (00-ás)
  • 1 ek durva szemű tengeri só
  • 300 ml langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 1 tasak (7 g) szárított élesztő
  • 3 ek olívaolaj

Hozzávalók a szószhoz:

  • 400 g-os hámozott paradicsom
  • bazsalikom
  • oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • cukor
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A lisztben elkeverjük a sót, majd a közepén kezünkkel egy kis mélyedést (fészket) készítünk.
  2. A langyos vízbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, megkeverjük és pár percre félretesszük.
  3. Az élesztős vizet beleöntjük a fészekbe, majd villával körkörös mozdulatokkal a széléről óvatosan elkezdjük a vízhez keverni a lisztet – ügyelve, hogy a víz folyjon ki.
  4. Amikor már a liszt nagyjából felvette a vizet, hozzáadjuk az olajat is. Mikor nehézkes a villával keverés, kezünkkel folytassuk úgy, hogy bucit formálunk belőle és gyúrni kezdjük.
  5. Addig gyúrjuk, míg egyenletesen sima, puha tésztát nem kapunk. Tetejét belisztezzük, letakarjuk, és minimum 60 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük a lehető legmagasabb hőmérsékletre.
  7. Ez a mennyiség három közepes méretű pizzához elegendő, ezért a pihentetés után a tésztát három egyenlő részre osztjuk. (Amennyiben nem szeretnénk egyszerre ennyi pizzát készíteni, lefagyaszthatunk belőle.) A munkafelületet lisztezzük, és olyan vékonyra nyújtjuk, a pizzát amennyire csak tudjuk, közben ügyelve a kör alakra.
  8. A paradicsomszószhoz a vékonyra szeletelt fokhagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáöntjük a paradicsomot, sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és egy csipetnyi cukorral ízesítjük, és 20 percig főzzük. A paradicsomot főzzük szét, ha esetleg nem lesz teljesen pürés a szósz, villával nyomkodjuk szét a darabokat.
  9. A kinyújtott tésztát vékonyan kenjük meg a szósszal, tegyük rá a kívánt feltéteket, végül pedig süssük legalább 8-12 percig.

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólások